Έντυπη Έκδοση

ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

«Τροχαίο ατύχημα» ο τραυματισμός της αγωνίστριας Αγγ. Κουτσουμπού

Σε υπόθεση... τροχαίου ατυχήματος υποβαθμίστηκε ο βαρύτατος τραυματισμός της αγωνίστριας του αντιδικτατορικού αγώνα Αγγελικής Κουτσουμπού από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τον Δεκέμβριο του 2009, κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδήλωσης για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Το οπτικοακουστικό υλικό από το χτύπημα που δέχθηκε το στέλεχος του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ενώ βρισκόταν μέσα στην πορεία φαίνεται πως δεν στάθηκε αρκετό, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ο αστυνομικός που αδηγούσε τη μηχανή και -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- εμβόλισε τη διαδήλωση στο ύψους της πλατείας Συντάγματος, να καθίσει στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Αθήνας για πλημμεληματικές πράξεις.

Μάλιστα, η Αγγελική Κουτσουμπού νοσηλεύθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου διαγνώσθηκε, μεταξύ άλλων, «βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση».

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά το χτύπημα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών σχημάτισε δικογραφία για τη διερεύνηση των συνθηκών του τραυματισμού της εις βάρος του άνδρα της ομάδας Δέλτα που οδηγούσε τη μηχανή. Λίγο αργότερα, και η Αγγελική Κουτσουμπού κατέθεσε μήνυση, η οποία στη συνέχεια απορρίφθηκε ως «αβάσιμη».

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ζητεί να δικαστούν, εκτός από τους δράστες, και «οι ηθικοί αυτουργοί και πολιτικά υπεύθυνοι της βάρβαρης καταστολής», προσθέτοντας: «η απόπειρα των κρατικών αρχών και των κυβερνήσεων να "θάψουν" και εν συνεχεία να υποβιβάσουν τη βάρβαρη, δολοφονικού τύπου επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών σε τροχαίο ατύχημα, δεν πρέπει να περάσει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ατυχήματα/Τραυματισμοί