Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ

«Πληρώνω τώρα»

Αποφασισμένος να πληρώσει σήμερα ηθοποιούς και εργαζομένους του ΚΘΒΕ, παρά το ότι τα χρήματα είναι δεσμευμένα, εμφανίζεται ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου, Γιάννης Βούρος.

Οι ηθοποιοί, που όπως ανακοίνωσαν παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (11-12/10) και σε επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα (13/10) αν δεν καταβληθούν οι αμοιβές τους. Απλήρωτοι για το ίδιο διάστημα παραμένουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στο ΚΘΒΕ, οι οποίοι όμως μέχρι χθες δεν είχαν καθορίσει τη στάση τους.

Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα απαραίτητα χρήματα είναι κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, αλλά παραμένουν δεσμευμένα, γιατί τα συναρμόδια υπουργεία που πρέπει να συνεισφέρουν στον συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής του προϋπολογισμού δεν έχουν ακόμη καταθέσει το ποσό που τους αναλογεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Ο Γ. Βούρος δήλωσε χθες ότι το σύστημα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών μπορεί να είναι θετικό ως προς τη διαφάνεια, είναι όμως αρνητικό ως προς την έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στους εποπτευόμενους από το υπουργείο Πολιτισμού οργανισμούς.

Κι αυτό γιατί οι οργανισμοί πρέπει στις 20 του κάθε μήνα να έχουν συγκεντρώσει όλο το ποσό που περιλαμβάνει μισθούς, εισφορές στο ΙΚΑ και στην εφορία. Πράγμα ανέφικτο, όπως πρόσθεσε. Σε επαφές που είχε με τα αρμόδια υπουργεία, ΙΚΑ και υπηρεσίες στην Αθήνα, κατάφερε να γίνει δεκτή πρότασή του να απεγκλωβίζονται οι εισφορές προς το ΙΚΑ για μια περίοδο 2 μηνών, ώστε να αποδεσμεύονται τα ποσά για να πληρώνονται έγκαιρα οι εργαζόμενοι. Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΘΒΕ