Έντυπη Έκδοση

Απάντηση Φορτσάκη για το ασυμβίβαστο

Ενα υπαρξιακό πρόβλημα όσο να 'ναι το έχει το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Από τη μία υπάρχει το ζήτημα με τον αριθμό των μελών του και το αν έχει ή δεν έχει παραιτηθεί ο κ. Σιμόπουλος.

 Κι από την άλλη έσπευσαν κάποιοι να αμφισβητήσουν τη συμμετοχή του προέδρου Θόδωρου Φορτσάκη, κάνοντας λόγο για ασυμβίβαστο της θέσης του με την ιδιότητα του πρύτανη στο Αθήνησι. Η απάντηση του κ. Φορτσάκη; Θα τη διαβάσετε αμέσως πιο κάτω:

«Σχετικά με δημοσιεύματα εφημερίδων και ιστολογίων περί ασυμβίβαστου της ιδιότητος του Πρυτάνεως με αυτήν του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, επισημαίνει τα κάτωθι:

»Βάσει των προβλεπομένων στη διάταξη του άρθρου 24, παρ. 2, του Ν. 4009/2011, καθώς και σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην υπ' αρ. πρωτ. Φ.122.1/178/63075/Β2/3.6.2011 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, απαγορεύεται στα μέλη των Πρυτανικών Αρχών να διατηρούν εξωπανεπιστημιακή επαγγελματική απασχόληση (αμειβόμενη), να κατέχουν έμμισθη θέση στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, καθώς και να ασκούν διοίκηση για λογαριασμό άλλου νομικού προσώπου.

»Είναι γνωστό ότι τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους και δεν λαμβάνουν καμιάς μορφής αποζημίωση. Ως εκ τούτου, είναι ευνόητο ότι δεν τίθεται ζήτημα ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητος του Πρυτάνεως και του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεόραση
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)