Έντυπη Έκδοση

Αντίθετη η ΕΣΗΕΑ στις συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ

Διαμαρτυρία για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΝΕΡΙΤ εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. «Μετά το «Μαύρο στην ΕΡΤ» και την παράνομη απόλυση 2.650 εργαζόμενων, οι κυβερνητικές προθέσεις αποκαλύπτονται πλήρως.

Επιδιώκουν ένα μικρό αθηνοκεντρικό κανάλι μαζί με κάποια "ενοικιαζόμενα" ραδιοφωνικά προγράμματα για να υποκαταστήσουν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας. Ακολούθως καταπατήθηκε κάθε έννοια αξιοκρατίας και διαφάνειας στους δήθεν διαγωνισμούς προσλήψεων στη ΝΕΡΙΤ, σε τέτοιο βαθμό που έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Τώρα ήρθε η ώρα στο... όνομα της ΝΕΡΙΤ να επιχειρείται από την κυβέρνηση η ενσωμάτωση των δημοσιογράφων στο μηχανισμό της δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς ελευθερία της έκφρασης, δικαιώματα και Κώδικα Δεοντολογίας και χωρίς ΣΣΕ που ρυθμίζουν τους όρους αμοιβής και τις συνθήκες εργασίας για τη δημοσιογραφική λειτουργία. Δεν εφαρμόζεται ούτε καν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που δυο χρόνια πριν επέβαλε η σημερινή κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στα Δημόσια ΜΜΕ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις επονείδιστες συμβάσεις και καλεί τους συναδέλφους να μην υπογράψουν και να μην υποκύψουν στον εκβιασμό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΣΗΕΑ
TV & Media
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Εργασιακά θέματα
Τηλεόραση