Έντυπη Έκδοση

Τοπία σε περιοχές Natura

«Πολιτιστικά τοπία σε περιοχές Natura-2000 προς μία νέα πολιτική ολοκληρωμένης διαχείρισης της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς» είναι το θέμα διεθνούς διήμερης εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και την Κορινθία. Συγκεκριμένα, σήμερα και αύριο θα γίνουν εκδηλώσεις στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης και στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας αντιστοίχως.

Στόχος της διεθνούς συνάντησης, όπως αναφέρεται από τη Σοφία Στάικου, πρόεδρο του πολιτιστικού ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, που είναι διοργανωτής, είναι: η ανάδειξη της σημασίας των πολιτιστικών τοπίων, η τεκμηρίωση της διττής ταυτότητάς τους καθώς και ο καθορισμός των προτεραιοτήτων και των κατευθυντήριων γραμμών για την ολοκληρωμένη διαχείριση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τις εκδηλώσεις στην Αθήνα θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν ξένοι και Ελληνες αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας κ.ά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Τουρισμός
Τέχνη/Πολιτισμός
NATURA