Έντυπη Έκδοση

Σαραντάρης Ρώσος στο «τιμόνι» της «Προμηθέας»

Ως δείγμα της μεγάλης σημασίας που δίνει η Ρωσία στα ενεργειακά θέματα της Ελλάδας εκτιμάται από την ενεργειακή αγορά η τοποθέτηση στη θέση του γενικού διευθυντή της «Προμηθέας GAS Α.Ε.» ενός νέου Ρώσου μάνατζερ, με εμπειρία στα διεθνή ενεργειακά θέματα και ιδιαίτερα στο πολύπαθο έργο του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, καθήκοντα γενικού διευθυντή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της «Προμηθέας GAS Α.Ε.» αναλαμβάνει ο Alexei Yu. Muratov (φωτογρ.) κατόπιν συνταξιοδότησης του προκατόχου του Γιώργου Τσελικίδη.

Ο νέος μάνατζερ έχει ολοκληρώσει σπουδές στο αστικό δίκαιο, στις ξένες γλώσσες (αγγλικά και γερμανικά) και στη διαπολιτισμική επικοινωνία. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας, καθώς και πτυχίο στα Διεθνή Οικονομικά από το Colorado State University (ΗΠΑ).

Παράλληλα διαθέτει σημαντική εμπειρία σε ενεργειακά και επιχειρηματικά θέματα, αφού έχει διατελέσει νομικός διευθυντής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Trans-Balkan Pipeline BV της κοινοπραξίας που συστάθηκε από τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την προώθηση του αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον, κατείχε τη θέση του επικεφαλής επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας Transeft, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγωγών πετρελαίου στον κόσμο. Η Προμηθέας GAS Α.Ε. ελέγχεται από την Gazprom και τον όμιλο Δ. Κοπελούζου, με μερίδια 50% αντίστοιχα. Αρ. Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επενδύσεις
Επιχειρηματικότητα
Καύσιμα/Ενέργεια
Συγχωνεύσεις & εξαγορές