Έντυπη Έκδοση

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;

Αυτό που συνέβη πριν από λίγες μέρες στη Φινλανδία μόνο στα παραμύθια το διαβάζουμε. Ο αρχηγός της αστυνομίας Mikko Paatero, πηγαίνοντας το πρωί στο γραφείο του, οδηγούσε το αυτοκίνητό του πάνω από το επιτρεπτό όριο ταχύτητας... Την ίδια ώρα και ακολουθώντας την ίδια πορεία ακολουθούσε και ο υπαρχηγός της αστυνομίας... Αποτέλεσμα; Τους καθήλωσαν και τους δύο.

Τους έκοψαν το "κουστουμάκι", κατά τον κόσμο κλήση, καθώς εκκρεμεί και δίκη διότι παραβίασαν τον ΚΟΚ... Αμέσως η σκέψη μου έτρεξε πίσω στο παρελθόν και ψαχουλεύοντας το αρχείο της "Ελευθεροτυπίας" στις 7.1.2011 και 7.7.2006 αντίστοιχα βρήκα αυτά που έψαχνα... α) Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας πλακώθηκε με κατώτερους γιατί ήθελαν να του κάνουν έλεγχο στη Θεσσαλονίκη, φωνάζοντας τη γνωστή σε όλους μας φράση... "Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;". β) Η Τροχαία της Κοζάνης ρύθμιζε την κυκλοφορία προς Λάρισα έπειτα από μια κατολίσθηση και βιαστικός "μάγκας" οδηγός προσπέρασε την τεράστια ουρά. Εν συνεχεία αρνείται να σταματήσει σε σήμα της Τροχαίας γιατί είχε "μπάρμπα"... Αφού τελικά τον σταματήσανε και αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του, άρχισε να φωνάζει πως είναι συγγενής του υπουργού Γ. Σουφλιά και του βουλευτή Γ. Σούρλα, και ότι δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν... Συλλαμβάνεται και οδηγείται στο τμήμα Τροχαίας. Εκεί αρχίζει ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων. Και τελικό αποτέλεσμα; Με εντολή εισαγγελέα κρατήθηκε για δύο ώρες στο κελί του τμήματος... ο αστυνόμος που τον συνέλαβε.

Η αλήθεια είναι πως η σημερινή μας κατάσταση θα είχε αποφευχθεί εάν ακολουθούσαμε τα γνωμικά των προγόνων μας..."Οπως το σώμα όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι καταλύεται...", Αριστοτέλης.

ΥΓ. "Ανθρωπος δίκαιος είναι όχι εκείνος που δεν αδικεί, αλλά εκείνος που ενώ μπορεί να αδικήσει δεν θέλει να αδικήσει...", Φιλήμων».

Με εκτίμηση

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Ελσίνκι

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν