Έντυπη Έκδοση

Νόμος για τη βία

Δρακόντεια μέτρα για την καταπολέμηση της βίας περιλαμβάνει ο νέος αθλητικός νόμος, που θα τεθεί προς διαβούλευση μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Ανδριανός, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης, γνωστοποίησε πως «ήδη μεγάλο μέρος της προεργασίας από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει γίνει και ουσιαστικά απομένει η κατάθεση των προτάσεων κάποιων αθλητικών φορέων, για παράδειγμα της ΕΠΟ, η οποία έχει ζητήσει και πήρε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει τις δικές τις προτάσεις».

Στόχος της κυβέρνησης και του υφυπουργείου Αθλητισμού είναι να εξουδετερωθεί η... Λερναία Υδρα, με «συγκεκριμένες δράσεις, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς». Πέρα από την εφαρμογή των ήδη κείμενων διατάξεων, ο νέος νόμος θα επικαιροποιεί όλο το θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της βίας.

Ο κ. Ανδριανός δεν άφησε αναπάντητες και τις αιτιάσεις για την απόφαση αναβολής της αγωνιστικής δράσης, που έλαβε λόγω του θανάτου του Κώστα Κατσούλη, στον αγώνα της Γ' Εθνικής μεταξύ του Ηροδότου και του Εθνικού.

«Ηταν μια αυτονόητη συμβολική κίνηση σεβασμού απέναντι στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής», επεσήμανε. «Ηταν, ταυτόχρονα, μια αφορμή για περισυλλογή. Κάποιοι είδαν με επιφυλακτικότητα αυτή την αναβολή. Αναρωτήθηκαν καλόπιστα αν η πολιτεία θα μείνει μόνο σ' αυτή τη συμβολική κίνηση. Θέλω να απαντήσω σ' αυτούς ξεκάθαρα: Προφανώς όχι. Σαφέστατα όχι. Η αντιμετώπιση της βίας θέλει συντονισμένες δράσεις, τόσο της πολιτείας όσο και του αθλητικού κόσμου».

Δύο επίσης ενδιαφέρουσες αναγγελίες του υφυπουργού αφορούν: την αναβάθμιση των δομών καταπολέμησης του ντόπινγκ, μέσω της μεταφοράς του εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο Δημόκριτο και της αναβάθμισης ΕΣΚΑΝ, ΕΚΑΕ, και την εγκατάσταση-λειτουργία καμερών και συνδεδεμένων συστημάτων ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε πρώτη φάση στα γήπεδα των επαγγελματικών κατηγοριών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Βία
Αθλητικό ρεπορτάζ
ΕΠΟ