Έντυπη Έκδοση

ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΘΕΣ

«Ν' αφήσει τις κορόνες»

Την επανεξέταση των φακέλων των ομάδων και τη διασταύρωση όλων των στοιχείων τους θα ζητήσει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με το διευθυντή επικοινωνίας της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος εξαπέλυσε ευθεία επίθεση εις βάρος του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου, με αφορμή όσα είπε προχθές στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.

Ερωτήματα (προς τον ΠΑΟ) απ' τον Κώστα Καραπαπά Ερωτήματα (προς τον ΠΑΟ) απ' τον Κώστα Καραπαπά «Καλό θα είναι μέχρι να τελειώσουν οι έλεγχοι (σ.σ. της επανεξέτασης των φακέλων) κάποιοι να συγκρατηθούν, γιατί μπορεί να εκτεθούν. Καλό είναι, όταν επικαλούμαστε τη νομιμότητα, να είμαστε ξεκάθαροι και πεντακάθαροι», τόνισε ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη (μιλώντας στο «Sentra FM»). «Καλό θα είναι να αφήσει τις κορόνες ο κύριος Αλαφούζος, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος έχει καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές από τα ελληνικά δικαστήρια για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο», δήλωσε ο Καραπαπάς, προσθέτοντας ότι ο Ολυμπιακός «είναι η μόνη ομάδα που τηρεί απόλυτα τους κανονισμούς της UEFA και της ΕΠΟ χωρίς κανέναν αστερίσκο, χωρίς επανελέγχους και έξτρα διακανονισμούς». Μάλιστα, στάθηκε στο θέμα της αδειοδότησης, θέτοντας ορισμένα ερωτήματα: Πρώτον, «είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός πλήρωσε εκπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του το 2012, αλλά παρ' όλα αυτά πήρε άδεια για τη σεζόν 2012-13; Και έχει γενικά θέμα με εκπρόθεσμες πληρωμές;».

Δεύτερον, «πήρε άδεια ο Παναθηναϊκός για τη σεζόν 2013-2014 από την ΕΠΟ, παρατύπως, η οποία αφαιρέθηκε από την UEFA, με αποτέλεσμα να μη συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Και ενώ δεν συμμετείχε στις διοργανώσεις, του επετράπη να κάνει μετεγγραφές; Γιατί λοιπόν φωνάζει για τις μετεγγραφές των άλλων;».

Τρίτον, «για την αδειοδότηση του τρέχοντος πρωταθλήματος (2014-15) απέφυγε τον έλεγχο βιωσιμότητας που ήταν το "αγκάθι" την προηγούμενη τριετία στο φάκελο του. Μήπως είχαμε λογιστικά τρικ για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων; Φαντάζομαι ότι έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι για το αν είναι περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ η Λεωφόρος Αλεξάνδρας ή το "Απήλιον". Ή δεν έγιναν;».

Τέταρτον, «μήπως στο πλαίσιο της νομιμότητας και του οικονομικού fair play δεν εντάσσονται και οι αποπληρωμές των ποδοσφαιριστών στους οποίους χρωστάνε οι ομάδες; Ο Παναθηναϊκός ποιους παίκτες στους οποίους χρωστούσε αποπλήρωσε και σε πόσους οι δόσεις αλλάζουν απλώς ημερομηνίες;».

Και πέμπτον, «ο κύριος Τζιμπρίλ Σισέ, μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ή μπορούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό; Και αν δεν μπορεί ή δεν μπορούσε, μήπως αυτό συμβαίνει λόγω φορολογικών εκκρεμοτήτων της πρώην ομάδας του;».

Σχετικά με την προ τριετίας πρόταση του Ολυμπιακού για ελαχιστοποίηση των ποινών, ο διευθυντής επικοινωνίας των Πειραιωτών επεσήμανε: «Το ζητήσαμε προκειμένου να μην τεθεί θέμα ιστορικών ομάδων, όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Αρης, τις χρονιές που φαινόταν ότι δεν θα πάρουν άδεια. Ουσιαστικά το κάναμε για να γίνει το πρωτάθλημα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός