Ηλεκτρονική Έκδοση

Με ελπίδες για 155 βουλευτές και όνειρα χίλια

Τελευταία ενημέρωση:

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών απόψε κορυφώνεται η αντιπαράθεση στη Βουλή ενώ τα μεσάνυχτα θα διεξαχθεί η ψηφοφορία επί της πρότασης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση ενώ ο ανεξάρτητος Σπύρος Λυκούδης (προερχόμενος από τη ΔΗΜΑΡ) είπε ότι θα καταψηφίσει και πρότεινε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Επιστροφή στους κόλπους της ΝΔ για το Νικήτα Κακλαμάνη.

Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Φωτογραφία: ΑΜΠΕ Η κυβέρνηση προσδοκά τουλάχιστον 155 θετικές ψήφους, μετά και την επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη στη ΝΔ, η οποία πλέον αριθμεί 127 βουλευτές και τις ψήφους των 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους 22 ανεξάρτητους βουλευτές που θα είναι παρόντες στην ψηφοφορία (ο Στάθης Μπούκουρας κρατείται προφυλακισμένος). Από τις μέχρι τώρα δημόσιες τοποθετήσεις τους, ο Γιώργος Νταβρής έχει δηλώσει ότι η στάση του θα είναι «ωσεί παρών» κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευτεί και ως πρόθεση να απουσιάζει από την ψηφοφορία. Μεταξύ του «παρών» και του «όχι» φαίνεται να κινούνται ο Κώστας Γιοβανόπουλος και ο Γιώργος Κασαπίδης που έχει δηλώσει ότι «δεν θα πω ναι». Ερωτηματικό είναι τι θα πράξουν η Μίκα Ιατρίδη και ο Γιάννης Κουράκος. Στα «όχι» αναμένεται να καταμετρηθούν οι ψήφοι των ανεξάρτητων βουλευτών που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη και Βασίλη Οικονόμου αλλά και του Πέτρου Τατσόπουλου που έχει δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Σε δηλώσεις τους εντός και εκτός Βουλής κυβερνητικά στελέχη επιμένουν στην ανάγκη παροχής ψήφου εμπιστοσύνης αντιτείνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας έχει βελτιωθεί και τυχόν αστάθεια στο πολιτικό κλίμα δεν θα ωφελήσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα, το ΚΚΕ κάλεσε το λαό να μην εγκλωβιστεί "στην κάλπικη αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ", η ΔΗΜΑΡ τάχθηκε υπέρ μιας "εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης", ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκτίμησαν ότι μετά τις εκλογές θα έχουν "ρόλο εγγυητή σε μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία που θα μετέχουν και κόμματα της συγκυβέρνησης χωρίς τις σημερινές ηγεσίες".

Η συζήτηση αναμένεται να κλείσει γύρω στις έντεκα το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και ακολούθως την ψηφοφορία, ενώ νωρίτερα θα έχουν τοποθετηθεί και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Ψάχνουν δεκανίκια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας