Ηλεκτρονική Έκδοση

Eρωτηματικά για την απουσία του ηγέτη της Β.Κορέας

Απών από τις επίσημες εκδηλώσεις για την ίδρυση του κυβερνώντος κόμματος ήταν ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν, τροφοδοτώντας φημολογία για την τύχη του, καθώς έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 3 Σεπτεμβρίου. Tα κρατικά μέσα -τον περασμένο μήνα- μετέδωσαν ότι ο Κιμ βρισκόταν σε «άβολη φυσική κατάσταση» ενώ είχε θεαθεί να κουτσαίνει. Υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας όμως που επισκέφθηκε την Πιονγιανγκ διαβεβαίωσε ότι ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας.

AFP PHOTO / KCNA VIA KNS AFP PHOTO / KCNA VIA KNS Το όνομα του βορειοκορεάτη ηγέτη δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των αξιωματούχων που μετέβησαν για την 69η επέτειο στο μαυσωλείο στην Πιονκγιάνγκ όπου έχουν ταφεί ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και ο παππούς του Κιμ Ιλ-Σουνγκ, τον οποίο έδωσε στη δημοσιότητα το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Ένα στεφάνι εκ μέρους του κατατέθηκε στα αγάλματα των δύο Κιμ στο μαυσωλείο του Ανακτόρου Κουμσουσάν.

Οι σημαντικές ημερομηνίες της πολιτικής ζωής είναι πολλές στη Βόρεια Κορέα, αλλά η επέτειος του λενινιστικού Κόμματος Εργατών Κορέας, είναι ιδιαίτερα σημαντική και για το λόγο αυτό φούντωσε η φημολογία ως προς την κατάσταση της υγείας του Κιμ με αναφορές ότι υποφέρει από αρθρίτιδα, σπασμένους αστραγάλους, διαβήτη, ακόμη και ότι έχει γίνει πραξικόπημα στη χώρα.

(Πηγή:ΑΜΠΕ, BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βόρεια Κορέα