Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο δικαστήριο ξανά η υπόθεση των εξοπλιστικών

Τελευταία ενημέρωση:

Ξεκίνησε σήμερα και διακόπηκε για τις 23 Οκτωβρίου η εκδίκαση της υπόθεσης- σε δεύτερο βαθμό- των εξοπλιστικών προγραμμάτων, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Στο εδώλιο θα καθίσουν 17 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων η σύζυγος και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την ελπίδα ότι θα πετύχουν ευνοϊκότερες ποινές σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση.

Από το δικαστήριο ήταν απούσες, για λόγους υγείας, η κρατούμενη σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, καθώς και η, επίσης, κρατούμενη λογίστρια του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.Απούσα, όπως και στην πρώτη δίκη, ήταν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, η οποία έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή.

Η διαδικασία σήμερα προχώρησε στη νομιμοποίηση των συνηγόρων του δημοσίου, οι οποίοι δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ζητώντας την απόρριψη των εφέσεων των κατηγορουμένων και αποζημίωση «προς αποκατάσταση της ηθικής και υλικής ζημίας που υπέστη το Δημόσιο».

Η διαδικασία διακόπηκε καθώς κρίθηκε ακατάλληλη η αίθουσα λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των συνηγόρων τους, προκειμένου να μεταφερθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, όπου είχε διεξαχθεί και η πρώτη δίκη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε αποφανθεί ότι ο πρώην υπουργός έλαβε μίζες ύψους 54 εκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα μίας δεκαετίας, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Άμυνας και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 20 ετών. Στην κόρη και στη νυν σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών και παραμένουν φυλακισμένες.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Δικαστικό ρεπορτάζ
Διαφθορά