Ηλεκτρονική Έκδοση

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Η απάντηση της ΕΠΟ στον Ανδριανό

Στην απάντηση για την παράταση της προθεσμίας στην ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου προέβη η ΕΠΟ

Την δική της απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Γιάννης Ανδριανός για την παραβίαση της προθεσμίας για τον νέο αθλητικό νόμο, έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (10/10) η ΕΠΟ.

Στην ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχει παράβαση καθώς έχει πάρει παράταση ενός μήνα μετά το σχετικό αίτημα και της ΕΟΕ.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή τοποθέτηση του κ. Ανδριανού για τον υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νόμο («… ουσιαστικά απομένει η κατάθεση προτάσεων κάποιων αθλητικών φορέων – για παράδειγμα της ΕΠΟ, η οποία έχει ζητήσει και πήρε προθεσμία 15 ημερών για ν καταθέσει τις προτάσεις της…»), από την Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι:
Κατά την τελευταία σύσκεψη για τον νέο αθλητικό νόμο στην οποία συμμετείχε η ΕΠΟ, προθεσμία ενός μήνα για την κατάθεση των παρατηρήσεων/προτάσεών της ζήτησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την οποία και έλαβε.
Δεδομένης της παράτασης της προθεσμίας για την κατάθεση των προτάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ΕΠΟ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα κάνει χρήση του ανάλογου χρονικού διαστήματος, προφανώς διότι ήταν χρήσιμο να οργανώσει τις δικές της προτάσεις. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου στη σύσκεψη, λοιπόν, μάλλον παρείχαν εσφαλμένη ενημέρωση προς τον κ. Ανδριανό, με συνέπεια να επικαλεστεί, ατυχώς, ο Υφυπουργός το παράδειγμα της ΕΠΟ.
Σε αυτό το σημείο, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να παρατείνει το διάστημα προεργασίας του νέου αθλητικού νόμου ούτε, ασφαλώς, να καθυστερήσει την ψήφισή του. Αντιθέτως, η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ προσήλθε στην τελευταία σύσκεψη καθόλα προετοιμασμένη και, επ' ευκαιρία της προθεσμίας προς την ΕΟΕ, αναπροσαρμόστηκε στα νέα χρονικά περιθώρια.
Συνοψίζοντας, διευκρινίζουμε ότι η ΕΠΟ θα καταθέσει τις προτάσεις της για όλα τα θέματα που δεν εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο προσδιορίζεται λεπτομερώς στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας, στα αντίστοιχα των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, καθώς επίσης στον εν ισχύ νόμο».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ανδριανός
ΕΠΟ
ανακοίνωση