Ηλεκτρονική Έκδοση

«Άνθρωποι - Χρώμα και Σίδερο»

Στο Πέραμα

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου και η έκθεση θα διαρκέσει ώς τις 19 Οκτωβρίου.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκθεση εικαστικών "Άνθρωποι - Χρώμα και Σίδερο",  "γιατί οι αγώνες είναι τέχνη του λαού και η τέχνη όπλο του". Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκθεση εικαστικών «Άνθρωποι – χρώμα +σίδερο» στο Πέραμα μέσα στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που διοργανώνεται για 8η χρονιά από συνδικάτα, λαϊκές επιτροπές και κινήσεις καλλιτεχνών".

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 12 – 9 μ.μ. έως 19 Οκτώβρη. 

 

O γενικός γραμματέας της κεντρικής επιιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, προσερχόμενος στα εγκαίνια δήλωσε: "Ο Μάνος Χατζηδάκις συνήθιζε να λέει ότι : «ο πολιτισμός έχει δύο κινδύνους, το λαϊκισμό και τον ελιτισμό». Αυτή η έκθεση εδώ στο Πέραμα που γίνεται για 8η συνεχή χρονιά βρίσκεται πολύ μακριά από τέτοιους κινδύνους.
 
Γιατί δένει τη λαϊκότητα, την απλότητα με τη μεγαλοσύνη, το μεγαλείο της πάλης του λαού μας, τη συλλογικότητα με την ατομική προσωπική συμβολή του κάθε καλλιτέχνη, του κάθε εργάτη, που συμμετέχει σ’ αυτήν εδώ τη διαδικασία".
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΜΕ