Ηλεκτρονική Έκδοση

Κανονικά οι παραστάσεις του Σαββατοκύριακου

Ανεστάλη η απεργία στο ΚΘΒΕ

Καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες παραστάσεις του ΚΘΒΕ στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου καθώς οι ηθοποιοί του θεάτρου ανέστειλαν την 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής των ηθοποιών η απεργία αναστέλλεται “γιατί μετά από συντονισμένες κινήσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή καταβλήθηκαν οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων”.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως “το βασικό αίτημά μας για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης, παραμένει στην πρώτη γραμμή”.

Χθες άλλωστε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος δήλωσε αποφασισμένος να πληρώσει σήμερα, Παρασκευή, τους ηθοποιούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου.

Το τραγελαφικό στην όλη υπόθεση είναι ότι τα απαραίτητα χρήματα ήταν ήδη κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, αλλά παρέμεναν δεσμευμένα, γιατί τα συναρμόδια υπουργεία που πρέπει να συνεισφέρουν στον συγκεκριμένο κωδικό πληρωμής του προϋπολογισμού δεν είχαν ακόμη καταθέσει το ποσό που τους αναλογεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ).

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΘΒΕ
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Θέατρο