Ηλεκτρονική Έκδοση

Ντάισελμπλουμ: «Η Ελλάδα τα πάει καλύτερα»

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Γερούν Ντάισελμπλουμ Γερούν Ντάισελμπλουμ Η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας δεν αναμένεται να αποτελέσει πρόβλημα, διότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις των δημοσιονομικών της και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, εκτίμησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε μια ομιλία που εκφώνησε στο Atlantic Council στην Ουάσινγκτον. 

«Δεν αναμένω ότι η βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας θα αποτελέσει πρόβλημα» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ. «Η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από ό,τι αναμενόταν» έκρινε, αναφερόμενος στους όρους του μνημονίου, το οποίο συμφωνήθηκε με την Αθήνα τον Νοέμβριο του 2012.

Ο Ολλανδός επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης είπε επίσης ότι η Ελλάδα κατάφερε να εγγράψει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της και ανέκτησε εν μέρει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές. «Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά, με βαρύ τίμημα, αλλά υπερέβη τις προσδοκίες» επέμεινε ο κ. Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος ανέφερε ότι το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης πρόκειται να εξετάσει εάν η Αθήνα θα χρειαστεί περαιτέρω στήριξη από την ΕΕ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας ολοκληρώνεται για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα τέλη της χρονιάς, ωστόσο ο δανεισμός της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τυπικά μπορεί να διαρκέσει έως τις αρχές του 2016, εάν δεν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Eurogroup