Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Ο Γιάννης Κότσιρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα συμπράξουν αύριο σε μια συναυλία με τίτλο «Δυνατά τα Αδύνατα», στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά θα συμμετέχει και η ηθοποιός Νένα Μεντή. Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την οικονομική υποστήριξη γυναικών με καρκίνο.

Θέατρο

* «Το ημερολόγιο της Αννας Φρανκ» των Frances Goodrich and Albert Hackett, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, κάνει πρεμιέρα απόψε στις 20.30 στη θεατρική σκηνή «Ανδρέας Βουτσινάς» (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός). Το έργο περιγράφει τη ζωή της ίδιας και του οικείου περιβάλλοντός της, ενόσω κρύβονταν σε καταφύγιο κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προκειμένου να αποφύγουν τους διωγμούς των ναζί.

* Το έργο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου» του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, ανεβαίνει από σήμερα στο «Θέατρο του Νέου Κόσμου». «Η Σταματία είναι γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του '30, κόρη ανώτερου υπάλληλου του υπουργείου Εμπορίου. Διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Είναι προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό και καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη».

Βιβλίο

* Ο εκδοτικός οίκος «Μέλισσα» παρουσιάζει αύριο στις 18.30 στο Ηρώδειο την έκδοση «Η Στέγη του Ηρώδειου και άλλες γιγάντιες γεφυρώσεις». Θα μιλήσει ο συγγραφέας Μανόλης Κορρές, διδάκτωρ αρχιτέκτων-μηχανικός, καθηγητής ΕΜΠ. Την παρουσίαση θα προλογίσουν ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής και ο προϊστάμενος της Α' ΕΠΚΑ αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σ. Ι. Κίσσας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις