Έντυπη Έκδοση

Κι όμως, ο Βούρος πλήρωσε

Καταβλήθηκε τελικά χθες το πρωί η μισθοδοσία του Σεπτεμβρίου στους ηθοποιούς και στους εργαζομένους στο ΚΘΒΕ. Τα χρήματα, αν και ήταν κατατεθειμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων, παρέμεναν δεσμευμένα λόγω των διαδικασιών που καθορίζει η λειτουργία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).

Εξαιτίας αυτού, οι εργαζόμενοι του θεάτρου παρέμεναν απλήρωτοι από τον Αύγουστο και οι ηθοποιοί πήραν απόφαση για 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο, και επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Και διευκρίνισαν ότι δεν στρέφονται κατά του θεάτρου, αλλά κατά του υπουργείου Πολιτισμού, ζητώντας να αυξηθεί η κρατική επιχορήγηση, που υπέστη μείωση άνω του 40%.Την περασμένη Πέμπτη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος, διαβεβαίωσε ότι οι αποδοχές Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν την επομένη. Παρά το ότι τα χρήματα παρέμεναν δεσμευμένα και φαινόταν ότι δεν υπήρχε τρόπος να ξεπεραστεί η διαδικασία της λειτουργίας της ΕΑΠ, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Χθες το πρωί όμως φάνηκε ότι βρέθηκε τρόπος να ξεπεραστεί το εμπόδιο. «Ηταν απλά κάποιες διαδικασίες που έπρεπε να είχαν γίνει», δήλωσε στην «Ε» ο Γ. Βούρος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς έγινε αυτό ή γιατί δεν στάθηκε δυνατό να γίνει νωρίτερα.

Μετά τις εξελίξεις, οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ ανέστειλαν τη 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο. Υπογραμμίζουν πάντως πως το βασικό τους αίτημα για αύξηση της κρατικής επιχορήγησης παραμένει στην πρώτη γραμμή. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
ΚΘΒΕ