Έντυπη Έκδοση

Δυσπεψία

Στους απανταχού δυσκοίλιους...

Αυτός και η εκλεκτή ομήγυρη αποδοκίμασαν τα όσα διάβασαν από τον αυθόρμητο καλλιτέχνη. Η ομήγυρη ήταν η κριτική επιτροπή και αυτός προεδρεύων. «Καλλιτέχνες» όλοι τους από διάφορους κλάδους.

Αλλοι «φελλο-λόγοι», κάποιοι «φελλο-σοφοί», ορισμένοι απόφοιτοι μουσικολογίας, γλωσσολόγοι, ψυχολόγοι, όλοι τους με έναν έτοιμο λόγο αποστομωτικό έως καταδικαστικό. Στο όνομα της εξειδίκευσης της Τέχνης λοιπόν, στο δύσκολο αυτό μετερίζι που ο καθένας τους υπηρετούσε, αποδόμησαν έως συνέτριψαν τον underground Ποιητή.

Το κοινό γνώρισμα όλων όσων ανήκαν στην ομάδα «Τέχνης» ήταν η Δυσπεψία. Τα συμπτώματα ήταν ίδια για όλους. Δυσκοιλιότητα, τυμπανισμός της κοιλιακής χώρας, μεγάλη δυσφορία κατά τη λήψη τροφής. Οι «καλλιτέχνες» αυτοί -κριτικοί ταυτόχρονα της Τέχνης- επισκέπτονταν για πολλά χρόνια γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προκειμένου να βρουν μια λύση στο πρόβλημά τους. Κατανάλωναν σόδα μετά το μεσημερινό γεύμα, έπαιρναν γαστροπροστατευτικά φάρμακα (Zurcazol, Nexium), χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η δυσκοιλιότητά τους δεν παλευόταν με τίποτα. Γάλα μαγνησίας ως υπακτικό (καθαρτικό), αλλεπάλληλα κλύσματα, με μηδενική όμως ανταπόκριση.

Κάποια μέρα, για καλή τους τύχη, ένας καλλιτέχνης γαστρεντερολόγος ονόματι Χασάν (συριακής καταγωγής), που έγραφε και μιλούσε την ελληνική γλώσσα καλύτερα απ' αυτούς, έδωσε οριστική λύση στο πρόβλημά τους. Υστερα από έναν υψηλό εντερικό υποκλυσμό, τα έντερά τους αδειάσαν μια τεράστια ποσότητα πολτού -άπεπτης πρώτης ύλης. Αιτία του προβλήματος, όπως απεφάνθη ο Χασάν, ήταν ότι οι «καλλιτέχνες» δεν μπορούσαν να επεξεργαστούν την πρωτογενή ύλη της Τέχνης. Ενας ακατέργαστος πολτός με όλα τα μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας διανόησης όπως ο Ντοστογιέφσκι, ο Καμί, ο Σαρτρ, αποβλήθηκαν σαν ξένο σώμα από τα έντερα των «καλλιτεχνών» και από την εκλεκτή ομήγυρή τους.

Ο Χασάν τούς έδωσε τέλος και κάποιες διαιτητικές οδηγίες για το σπίτι:

- Ελαφριά σίτιση

- Γάλα παπάρα, δις ημερησίως

- Σούπα φιδέ, τρις ημερησίως

- Κατανάλωση Light γαλακτοκομικών προϊόντων

Οι «καλλιτέχνες» καθώς και όλη η ομήγυρη βρήκαν τελικά τη γιατρειά τους...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Υγεία & Διατροφή
Δημοσιεύματα/Αρθρα/Σχολιασμοί/Παρεμβάσεις