Έντυπη Έκδοση

Ματαίωσαν τις διαπραγματεύσεις οι αρχές του Χονγκ Κονγκ

Με μπλακ άουτ απειλεί η ομάδα Anonymous τις ιστοσελίδες των κυβερνήσεων της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ και με διαρροή χιλιάδων στοιχείων κυβερνητικών διευθύνσεων email, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Χονγκ Κονγκ.

Ανασυγκροτούνται οι διαδηλωτές, καθώς οι αρχές πήραν πίσω -ως συνήθως- τις υποσχέσεις τους Ανασυγκροτούνται οι διαδηλωτές, καθώς οι αρχές πήραν πίσω -ως συνήθως- τις υποσχέσεις τους Μεταξύ των ιστοσελίδων που οι Anonymous απειλούν να πλήξουν είναι των υπουργείων Δημόσιας Τάξης, Αμυνας, Δικαιοσύνης της Κίνας και της αστυνομικής διεύθυνσης του Χονγκ Κονγκ.

Στο μεταξύ, οι φοιτητές του Χονγκ Κονγκ κάλεσαν τις δυνάμεις τους να ανασυγκροτηθούν μαζικά χθες, μετά τη ματαίωση των διαπραγματεύσεων από τις τοπικές αρχές.

Οι διαδηλωτές, που συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τρία σημεία στο Χονγκ Κονγκ αλλά είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας, ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν στις 19.30 τοπική ώρα (14.30 ώρα Ελλάδος) κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, στο κέντρο της πρώην βρετανικής αποικίας.

Στόχος τους ήταν διαμαρτυρηθούν για την ακύρωση από την κυβέρνηση της προγραμματισμένης συνάντησης. Οι αρχές δήλωσαν ότι αρνούνται να έχουν συνομιλίες υπό την απειλή ενίσχυσης των κινητοποιήσεων.

Στο Πεκίνο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λέι, επέκρινε τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι το αμερικανικό Κογκρέσο στέλνει λάθος μηνύματα στους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ, μετά την ετήσια έκθεσή του που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα και στην οποία εκφράζει ανησυχία για την κατάσταση στο έδαφος που ανήκει από το 1997 στην κινεζική κυριαρχία.

«Οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα να αναμιγνύονται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, που είναι ένα εσωτερικό θέμα της Κίνας. Η έκθεση του αμερικανικού αυτού οργάνου διαστρεβλώνει τα γεγονότα και αποτελεί εσκεμμένη επίθεση στην Κίνα» τόνισε.

(ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΗΕ GUARDIAN, EUROPA PRESS)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ματιές στον κόσμο
Χονγκ Κονγκ