Έντυπη Έκδοση

Αυθαίρετα με απόφαση κατεδάφισης

Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους βρίσκεται τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος με την οποία εξαιρούνται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων όσα κτίσματα είχαν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2011 και έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί η άδειά τους με αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Την προώθηση της τροπολογίας ανακοίνωσε, χθες, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η νομική εκπρόσωπος του Δημοσίου κατά την εκδίκαση της προσφυγής που στρέφεται κατά του νομοθετικού πλαισίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων (4178/2013).

Με την παρέμβασή της επιχείρησε να απαντήσει σε ένα από τα βασικά επιχειρήματα που προβάλλονται υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου, καθώς αυτός περιλαμβάνει ρύθμιση που προβλέπει ακόμη και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων για τα οποία υπάρχει δικαστική απόφαση κατεδάφισής τους.

Από την πλευρά των κατοίκων του Αμαρουσίου που προσέφυγαν στο ΣτΕ, υποστηρίχθηκε ότι ο νόμος παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις και πρέπει να ακυρωθεί, ενώ υπενθύμισαν ότι το ΣτΕ, με σειρά αποφάσεών του, έχει απαγορεύσει τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων που κτίστηκαν μετά το 1983, δηλαδή μετά το νόμο Τρίτση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Αυθαίρετα
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)