Έντυπη Έκδοση

Ορθοπεταλιές τεχνολογίας στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών

«Δημιουργούμε εμπειρίες στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών» είναι ο γενικός τίτλος των νέων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, που απευθύνονται σε παιδιά και σχολικές ομάδες με την υποστήριξη μουσειοπαιδαγωγού, εικαστικού και ψυχολόγου.

Νέοι αλλά και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών με πρωτότυπο και συνάμα διασκεδαστικό τρόπο μέσα από το νέο κύκλο (δωρεάν) εκπαιδευτικών προγραμμάτων που ξεκινούν στο Μουσείο του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Ειδικώς, οι σχολικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα (ζωγραφικής, γλυπτικής) και να συμμετέχουν σε δράσεις τεχνολογικών εργαστηρίων.

Παράλληλα στο Μουσείο συνεχίζεται η ενημέρωση για το θέμα της ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου σε συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) και της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: μια φορά το μήνα παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Η φάρμα του Διαδικτύου».

Στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται μεταξύ αλλων: «Ιστορίες δορυφόρου - Πάνω από τα σύννεφα φτάνουμε ψηλά, πολύ ψηλά», «Παιχνίδια πολλαπλής ευφυΐας - Ελα να ανακαλύψουμε μαζί τα ταλέντα σου» κ.τ.λ.

Στο Μουσείο, που είναι ανοιχτό για όλους, υπάρχουν 4.500 εκθέματα και την περασμένη χρονιά περισσότερα από 3.500 άτομα συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματά του. Συμμετοχές στα τηλ. 210-6201899, 6201999, με σειρά προτεραιότητας.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών λειτουργεί από το 1990 στη Νέα Κηφισιά (Πρωτέως 25) και διαθέτει αίθουσα προβολών, διαλέξεων, βιβλιοθήκη, εργαστήριο και πλούσιο αρχειακό υλικό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τεχνολογία/Εφαρμογές
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι