Έντυπη Έκδοση

* Ν. ΤΑΓΑΡΑΣ αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ

Με λίγα κλικ όλες οι πληροφορίες

«Μόλις ολοκληρωθούν τα συστήματα και καταχωρηθούν όλες οι πράξεις, οι υπηρεσίες του Δημοσίου, αλλά και οι πολίτες, για τα θέματα που τους αφορούν, με λίγα κλικ θα έχουν πλήρη εικόνα της δόμησης και της πολεοδομικής πληροφορίας σε όλη τη χώρα», τονίζει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς.

Αναφερόμενος στη διασύνδεση των κεντρικών υπολογιστικών συστημάτων σημειώνει ότι στο ίδιο ψηφιακό υπόβαθρο καταχωρούνται όλες οι θεσμικές γραμμές (δάση, αιγιαλός, αρχαιολογικοί χώροι, περιοχές προστασίας κ.ά.) και μελλοντικά τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια κάθε δήμου της χώρας.

Τα συνδεδεμένα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως ο ηλεκτρονικός τρόπος έκδοσης οικοδομικών αδειών, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτηρίου αλλά και το ψηφιακό υπόβαθρο της ΕΚΧΑ πάνω στο οποίο καταγράφονται ήδη πληροφορίες για θέματα πολεοδομίας, χωροταξίας, δασών και υδάτων, τονίζει ο κ. Ταγαράς, «δημιουργούν ένα "ηλεκτρονικό δίκτυ προστασίας" για τον ορθολογικό πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ειδικότερα, για το νέο ηλεκτρονικό τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης ο κ. Ταγαράς αναφέρει σε δήλωσή του ότι «θα σημαίνει λιγότερο κόστος για τον κάθε πολίτη, λιγότερο κόστος για το μηχανικό, μείωση της γραφειοκρατίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ καταλήγει αναφέροντας ότι «παράλληλα προχωρά η καταγραφή των αυθαιρέτων, μέσω του νόμου 4178, που θα τροφοδοτήσει με στοιχεία και σχέδια την ίδια βάση δεδομένων. Η χώρα αλλάζει σελίδα. Σε λίγους μήνες περνάμε σε μία νέα, ψηφιακή εποχή στα θέματα πολεοδομίας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)
Κύριο θέμα
Στην ηλεκτρονική φάκα τα κρυφά αυθαίρετα