Έντυπη Έκδοση

«Καυτερός Κρατερός»

Από κείμενο της Λίλας Σταμπούλογλου στο protagon.gr

«Λείπει τόσο πολύ το χιούμορ απ' τα τηλεοπτικά πράγματα, έχουμε μπουχτίσει τόσο από τα ίδια και τα ίδια, μας έχει πνίξει σε τέτοιο βαθμό η σοβαροφάνεια των τηλεοπτικών προσώπων, που μόλις είδα τον «φαρμακερό» Κρατερό Κατσούλη και τα θύματα-καλεσμένους του, είπα επιτέλους, ένας λόγος ν' ανοίξει κανείς το χαζοκούτι.

Μιλάω για το ένθετο "Με τον βασιλικό ποτίζεται και η γάστρα" της εκπομπής "Στα καλά καθούμενα". Αξίζει να το δεις γιατί:

- Είναι βασισμένο στην πετυχημένη ιντερνετική εκπομπή Between Two Ferns του Ζακ Γαλιφιανάκη (μην πείτε τώρα αντιγράφουμε τους ξένους, καλά κάνουμε και τους αντιγράφουμε αν πρόκειται για καλές ιδέες).

- Είναι διαφορετικό και με χιούμορ, σε αντίθεση με τις και καλά χιουμοριστικές -στην ουσία σαχλαμάρα σκέτη- εκπομπές που μας πλασάρουν. Το πράμα πάει ως εξής: ο παρουσιαστής συμπεριφέρεται περίεργα, φτάνοντας στο σημείο να είναι αδιάκριτος και αγενής προς τους καλεσμένους του, οι οποίοι αντιδρούν με το δικό τους τρόπο κι έτσι δημιουργείται μια άβολη μεν, αστεία δε κατάσταση.

- Στις 3 εκπομπές που είδα, ο Κρατερός φαίνεται ν' αποδίδει σωστά τη φιλοσοφία τού όλου πράματος. Είναι ο απολαυστικά αγενής οικοδεσπότης που προσπαθεί να βγάλει απ' τα ρούχα του τον συνεντευξιαζόμενο.

- Εχεις την ευκαιρία να δεις ακομπλεξάριστους ανθρώπους στη θέση των καλεσμένων, μιας και μόνο τέτοιοι δέχονται να εκτεθούν στο γυαλί μ' αυτόν τον τρόπο.

- Η εκπομπή διακωμωδεί το star system και τη λατρεία του για σκάνδαλα, τσακωμούς και ξεκατινιάσματα.(...). "έξω φρενών η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, έφυγε βρίζοντας", "έξαλλος ο Γεράσιμος Γεννατάς, έφυγε πετώντας νερό στον Κρατερό" (...).

Είπαμε λατρεία για ξεκατίνιασμα, αλλά το δικό μας star system τα δίνει όλα, έτσι; Τιτλοφορεί σκανδαλοθηρικά ένα χιουμοριστικό προϊόν, μπας και τσιμπήσει κανέναν αναγνώστη παραπάνω.

Σαν να είσαι κριτικός θεάτρου, να βλέπεις Αμλετ και να γράφεις κριτική με τίτλο: "Εξαιρετικό έργο, αλλά κάθε φορά σκοτώνονται άνθρωποι".

ΥΓ. Η εκπομπή Between Two Ferns έχει φιλοξενήσει ώς τώρα πολλά διάσημα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Να δω τον Αντώνη Σαμαρά καλεσμένο του Κρατερού Κατσούλη κι ας πεθάνω».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο