Έντυπη Έκδοση

Ετοιμότητα στα σύνορα για τον Εμπολα

Η στελέχωση των πυλών εισόδου της χώρας με υγειονομικό προσωπικό ειδικά εκπαιδευμένο και η ενίσχυσή τους με απαραίτητα υλικά (στολές και γάντια) για τον άμεσο εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων του Εμπολα αποφασίστηκαν σε χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Η φωτογραφία είναι από τη Βραζιλία, αλλά το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι θα υπάρξει ετοιμότητα και στη χώρα μας Η φωτογραφία είναι από τη Βραζιλία, αλλά το υπουργείο Υγείας ελπίζει ότι θα υπάρξει ετοιμότητα και στη χώρα μας Επίσης κρίθηκε αναγκαίο οι επιβάτες που προέρχονται από «ύποπτες» περιοχές να συμπληρώνουν μία κάρτα-ερωτηματολόγιο και ανάλογα με τις απαντήσεις τους, θα κρίνεται το επίπεδο επικινδυνότητας για πιθανή μόλυνσή τους από τον ιό Εμπολα.

Η σύσκεψη που έγινε υπό τη γενική γραμματέα Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου συζήτησε ιδιαίτερα το θέμα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστών, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο υποδοχής σε περίπτωση κρούσματος. Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης έχει δηλώσει ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα, με τις υγειονομικές υπηρεσίες να βρίσκονται σε εγρήγορση.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας