Έντυπη Έκδοση

Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ εμποδίζει τη διαπραγμάτευση

Πρωθυπουργική εμφάνιση και δισυπόστατη στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας ψήφο σταθερότητας από τη Βουλή και αποσυνδέοντας την «κοινοβουλευτική πλειοψηφία» που θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από την «προεδρική πλειοψηφία», την οποία χαρακτήρισε αριθμητικά «εφικτή και θεσμικά επιβεβλημένη», καλώντας «να μετέχουν τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα σενάρια περί σχηματισμού κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» από την παρούσα Βουλή, υπερασπίστηκε τη συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ως «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικού σκοπού», προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει και απηύθυνε πρόσκληση για «συστράτευση» σε όλες τις «φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου». Αυτή την πρόσκληση «την απευθύναμε στο παρελθόν, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», πρόσθεσε με νόημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας τα εφτά σημεία εξόδου από την κρίση, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη προληπτικής στήριξης εντός της Ευρωζώνης», απαντώντας στην επικεφαλής του ΔΝΤ, ενώ πρόσθεσε ότι για «να μετατραπεί το σχέδιο εξόδου από το Μνημόνιο και την επιτήρηση της τρόικας σε συμφωνία με τους εταίρους» πριν από τον Φεβρουάριο, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί «διπλή εξαπάτηση» των πολιτών, λέγοντας ότι «η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμποδίζει τη διαπραγμάτευση». Στην πρωτολογία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλει στις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η συμφωνία κυβέρνησης-εταίρων, προϋποθέσεις τις οποίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδιόρισε σε «πολιτική σταθερότητα, συμμετοχή στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, σεβασμό στα δημοσιονομικά επιτεύγματα».

Αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ξανά το λόγο και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για «προκλητική, πρωτοφανή και αδιανόητη υπονόμευση της θέσης της χώρας». Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έβλαψε συνειδητά το εθνικό συμφέρον, εκβίασε τη Βουλή και ταπείνωσε τους θεσμούς».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Βουλή
Κύριο θέμα
Μικρή παράταση ζωής, αλλά στην εντατική