Έντυπη Έκδοση

Παπαρήγα: Δεν αρκούμαστε στα ψίχουλά τους

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από το ότι ο ελληνικός λαός κατανάλωνε περισσότερα από αυτά που παρήγε. Τα δάνεια που δίνονται για την καπιταλιστική ανάπτυξη δίνονται για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία. Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν ως ελληνικές ιδιορρυθμίες τη δανειοδότηση της οικονομίας των κρατών, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα κατά την ομιλία της στη Βουλή.

Το χρέος είναι πραγματικό, δεν λέμε ότι είναι πλαστά τα δάνεια, διαπίστωσε, για να συμπληρώσει ότι αυτά πήγαν στη στήριξη των επιχειρήσεων, στον κρατικό μηχανισμό και σε εξοπλιστικά προγράμματα, που συνολικά αφορούν σε έξοδα του αστικού κράτους. «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε το χρέος γιατί δεν αφορά το λαό» τόνισε η ίδια και εξήγησε ότι είτε η συγκυβέρνηση είτε ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να διαπραγματευτούν μείωση του χρέους εντός του πλαισίου του ίδιου συστήματος. Η μεν Ν.Δ. προτείνει λιτότητα και μετά ανάπτυξη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πρώτα ανάπτυξη και μετά λιτότητα, επισήμανε. «Αυτές οι διαφορετικές συνταγές υπάρχουν πάντα στο πλαίσιο του καπιταλισμού. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι το ίδιο: Να εξασφαλίσουν ρευστότητα για τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας» πρόσθεσε.

«Βλέπω τη Γερμανία λίγο να "κουτσαίνει"» είπε η ίδια και προέβλεψε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η βασική συνταγή. Τα μέτρα θα ληφθούν, έστω και αργότερα, προέβλεψε, και ο λαός θα είναι αυτός που θα κληθεί να πληρώσει. Τόνισε ότι ο λαός πρέπει να ζητήσει την επιστροφή όλων των απωλειών που υπέστη, ενώ εκτίμησε ότι ούτε σε μια 20ετία δεν μπορεί ανακτήσει όσα έχασε. Εκανε λόγο για αντιπαράθεση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ με χαρακτηριστικά εξαχρείωσης και τόνισε απευθυνόμενη στη συγκυβέρνηση πως το χειρότερο είναι ότι καλλιεργούν στο λαό την έκπτωση των απαιτήσεών του: Να αρκείται σε ψίχουλα!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
ΚΚΕ
Κύριο θέμα
Μικρή παράταση ζωής, αλλά στην εντατική