Ηλεκτρονική Έκδοση

Σπάρτη: Συγκέντρωση στο νοσοκομείο τη Δευτέρα για δίωξη εργαζόμενης

Στις 9.30πμ

«Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, όλα τα Σωματεία, Βουλευτές, Δήμαρχο Σπάρτης, Συλλογικότητες, Πολίτες, να συμπαρασταθούν έμπρακτα στη διωκόμενη για τη συνδικαλιστική της δράση συνάδελφο, υπάλληλο του Νοσοκομείου Μολάων, Φωτεινή Μανωλάκου», αναφέρει η ανακοίνωση του συντονισμού σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, επιτροπών αγώνα και εργαζομένων σε αυτά.

Οι εξελίξεις στο θέμα αυτό, όπως τις περιγράφει ο συντονισμός, είναι οι ακόλουθες: "Η συνάδελφος διώκεται παράνομα, δυο φορές για τα ίδια πειθαρχικά παραπτώματα, “αδικαιολόγητη αποχή απο τα καθήκοντά της και σοβαρή απείθεια” γιατί υπο την κάλυψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και του Πρωτοβάθμιου Σωματείου της εφόσον είχε την ιδιότητα της Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων, αρνήθηκε να μετακινηθεί παράνομα απο το Νοσοκομείο Μολάων στο Νοσοκομείο της Σπάρτης (70 χλμ.). Αρχικά, απο τον Αναπληρωτή Διοικητή της επιβλήθηκε η ποινή του προστίμου των αποδοχών 15 ημερών.

Εν συνεχεία, η Διοικήτρια, για τα ίδια “παραπτώματα” την παραπέμπει στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου με εισήγηση την παραπομπή της στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό, που σημαίνει ότι η συνάδελφος θα τεθεί σε αργία χωρίς αποδοχές, όπως προβλέπεται για την αδικαιολόγητη αποχή".

O συντονισμός κάνει λόγο "για απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και εξοντωση αγωνιστών" και εκτός της συμμετοχής εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, δρομολογεί και πούλμαν από την Αθήνα.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας