Ηλεκτρονική Έκδοση

Aπελευθέρωση 27 ομήρων από τη Μπόκο Χαράμ

Στο Καμερούν

Ελεύθεροι αφέθηκαν 27 όμηροι που αιχμαλωτίστηκαν από μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ φέτος στο Καμερούν, περιλαμβανομένων 10 Κινέζων εργατών, όπως ανακοίνωσε η προεδρία της χώρας.

Οι Kινέζοι εργάτες αιχμαλωτίστηκαν τον Μάιο κοντά την πόλη Ουάζα, 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία. Μεταξύ των απελευθερωθέντων είναι και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Καμερούν, η οποία απήχθη από το σπίτι της τον Ιούλιο. «Οι 27 όμηροι που είχαν απαχθεί στις 16 Μαΐου 2014 και τις 27 Ιουλίου 2014 από την πόλη Κολοφάτα παραδόθηκαν τη νύχτα στις αρχές του Καμερούν», ανέφερε ο πρόεδρος Πολ Μπίγια σε ανακοίνωσή του στο κρατικό ραδιόφωνο.

«Δέκα Κινέζοι, η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αμαντού Άλι, ο “Λαμίντο” (τοπικός θρησκευτικός ηγέτης) της Κολοφάτα και μέλη των οικογενειών τους που είχαν απαχθεί είναι ασφαλή», πρόσθεσε χωρίς να δώσει άλλες πληροφορίες. Το Καμερούν αρχικά είχε αφήσει την Μπόκο Χαράμ να χρησιμοποιεί το έδαφός του Απώτατου Βορρά ως βάση ανεφοδιασμού, στράφηκε εναντίον της οργάνωσης μετά τη διεθνή κατακραυγή που ξεσήκωσε η απαγωγή περισσότερων από 200 κοριτσιών στη Νιγηρία, στις 14 Απριλίου.

Εξάλλου φέτος η Μπόκο Χαράμ έχει εντείνει τις επιθέσεις της στο Καμερούν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα στο βόρειο τμήμα της στα σύνορα με τη Νιγηρία, συμμετέχοντας στις διεθνείς προσπάθειες αντιμετώπισης της οργάνωσης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Καμερούν