Ηλεκτρονική Έκδοση

Mεσoλόγγι: Αναταραχή στο νοσοκομείο - συγκέντρωση τη Δευτέρα 13 Οκτώβρη

Ανοικτή Συνέλευση στην είσοδο του Νοσοκομείου, με συμμετοχή φορέων και πολιτών στις 10.30πμ

Αντιπαράθεση των εργαζομένων με το διοικητή του νοσοκομείου.

Για τις εξελίξεις, ο σύλλογος ανακοίνωση εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αναφέρει ότι: "Πραγματοποιήθηκε στις 8/10 έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου με αφορμή τις τελευταίες ενέργειες του κου Κυριακόπουλου, παρουσία Φορέων της Πόλης.

Αφού έγινε ενημέρωση από το Δ.Σ. για τις εξελίξεις ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις δράσης. Με βάση αυτή τη συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα :

-Nα ζητηθεί η παραίτηση του κου Κυριακόπουλου ή η απομάκρυνση του από τους αρμοδίους.

-Να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13/10 και ώρα 10.30 π.μ. Ανοικτή Συνέλευση στην είσοδο του Νοσοκομείου, με συμμετοχή των Φορέων και πολιτών, για να καθοριστούν οι ενέργειες που θα γίνουν ώστε να μπει φρένο στην ξέφρενη πορεία καθόδου, στην οποία οδηγούν οι ενέργειες του κ. Κυριακόπουλου το Νοσοκομείο μας

-Να καυτηριαστούν οι τουλάχιστον ατυχείς δηλώσεις του Δημάρχου Αγρινίου κου Παπαναστασίου στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, αναφορικά με το ποιο Νοσοκομείο «πρέπει πρώτο να εφημερεύει σε 24ωρη βάση». Δηλώσεις που πιστεύουμε ότι ρίχνουν νερό στο μύλο αυτών που έχουν φέρει την Υγεία στο Νομό σε αυτή την κατάσταση, και υποδαυλίζουν μια επικίνδυνη αντιπαλότητα που είναι σε βάρος της υγείας των κατοίκων του Νομού".

 

Οι εργαζόμενοι "χρεώνουν" στο διοικητή του νοσοκομείου ότι: "Άφησε χωρίς Επιμελητή ,αλλά μόνο με ανειδίκευτους ιατρούς , την Παθολογική Κλινική (βάζοντας σε κίνδυνο το επίπεδο νοσηλείας των ασθενών που νοσηλεύονταν) την Παρασκευή 26/9,το Σάββατο 27/9, όπως και χθες Πέμπτη 2/10 κάτι που είναι παράνομο .

Αυτό το έχει επαναλάβει και το προηγούμενο διάστημα παρόλες τις καταγγελίες τόσο του Ιατρικού Συλλόγου όσο και των ίδιων των ιατρών που καλύπτουν την κλινική(τελευταία έγγραφα την Παρασκευή και την Δευτέρα που μας πέρασε).

Στο τελευταίο Δ.Σ. πήγε εισήγηση για συνένωση των κλινικών Χειρουργικής και Ορθοπεδικής παρά τις αντιδράσεις των Διευθυντών των Κλινικών .Πρόταση που φυσικά δεν την συζήτησαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκ. Αιτ/νιας.

Με πρόσχημα την «εξοικονόμηση πόρων» με απόφαση του στις 1/10 που κοινοποιήθηκε στις 2 αποφάσισε τα εξής: α) κατάργησε την βάρδια Βοηθού Θαλάμου τις νύχτες ,τις Κυριακές και τις Αργίες!!!

β)κατάργησε τις αντίστοιχες βάρδιες Τραυματιοφορέων-Επιμελητών στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού!!!!

γ) κατάργησε τις αντίστοιχες βάρδιες Νοσηλεύτριας!!! στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας!!!!

δ) ζήτησε την αλλαγή του προγράμματος του Ακτινολογικού και την κάλυψη με ένα άτομο ανά βάρδια!!!!

ε)τέλος κατάργησε τις βάρδιες για τη λειτουργία του Τηλεφωνικού Κέντρου τις νύχτες ,τις Αργίες και το απόγευμα της Κυριακής!!!".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας