Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑ (NSA) ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΑΝΙΧΝΕΥΕΙ, ΑΝΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ

www.Εσελον, ο παγκόσμιος κοριός

Το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης αποτελείται από 52 δορυφόρους και 25 επίγειες βάσεις. Μία από αυτές υπάρχει στην Κύπρο και στο όρος Τρόοδος.

Ηδη από το 2008 το πρόγραμμα «Αστρικός Ανεμος», που αποκάλυψε το περιοδικό «Wired», άρχισε να παρακολουθεί 320 εκατ. κλήσεις την ημέρα

Ο παγκόσμιος «κοριός» ονομάζεται «Εσελον». Εργάζεται για την NSA, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε στιγμή παρακολουθεί τα πάντα. Σταθερά και κινητά τηλέφωνα, φαξ, τέλεξ, SMS και δορυφορικές μεταδόσεις -οτιδήποτε χρησιμοποιεί ρεύμα ή παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Το παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης αποτελείται από 52 δορυφόρους και 25 επίγειες βάσεις. Μία από αυτές υπάρχει στην Κύπρο και στο όρος Τρόοδος. Πιθανόν να υπάρχει και ένα κάτοπτρο στα ορεινά της Αταλάντης, μια περιοχή κυνηγότοπο για... μπεκάτσες. Το μόνο βέβαιο είναι πως εκεί εδρεύει εταιρεία σεκιούριτι με πελάτες μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες. Διαθέτει δορυφορικές εγκαταστάσεις και συστήματα κεντρικής κεραίας, ένα ιδιόκτητο σταθμό λήψης σημάτων και στόλο οχημάτων GPS για εντοπισμό αυτοκινήτων, σκαφών, ανθρώπων και ζώων.

Το σύστημα «Εσελον» χρησιμοποιεί προχωρημένους αλγόριθμους για να εντοπίζει την ταυτότητα των πηγών του. Μπορεί να σαρώσει έως και 10.000 φωνές. Χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για ανάλυση και ταυτοποίηση της συνομιλίας. Το «Εσελον» δημιουργήθηκε την εποχή του Ψυχρού Πολέμου σαν μια εφαρμοσμένη από το 1947 ιδέα για την παρακολούθηση της Σοβιετικής Ενωσης και των δορυφόρων της. Ηταν η εποχή που άρχιζε τη δράση της η νέα αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, η CIA. Σήμερα χρησιμοποιείται για βιομηχανική κατασκοπία, υποτίθεται.

Η παρέμβαση στην οικονομία είναι πιο αποτελεσματική και έχει τον ίδιο στόχο με τις δικτατορίες που λερώνουν με αίμα και κοστίζουν πολύ. Η οικονομική απειλή γεννά υποτακτικούς υπηκόους πρόθυμους για όλα, προκειμένου να αποφύγουν την καταστροφή. Δεν χρειάζεται κάποιος να δέρνει, να φυλακίζει και να απειλεί με τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» ως απειλή της ευημερίας. Το σπίτι, η ασφάλεια, η οικογένεια, η ευημερία απειλούνται χωρίς να χρειάζονται κομμουνιστές. Φυσικά υπάρχουν άλλοι εχθροί της δημοκρατίας, αλλά το βασικό όπλο είναι ο φόβος. Η απειλή ότι θα τα χάσουμε όλα μάς κάνει να αποδεχθούμε ένα μικρό περιορισμό των, άλλωστε, «άχρηστων» -μπροστά στον κίνδυνο να μην έχουμε ψωμί- ελευθεριών.

Η μαζική «ενοποιημένη» κοινωνία δεν προβάλλει πια ως όραμα κομμουνιστικό. Είναι η ίδια η «αυτοκρατορία» που μας εξισώνει -απαλλαγμένους από δικαιώματα- και μας ενοποιεί ενώπιον του κινδύνου. Του εχθρού. Μοιάζει παράλογο, αλλά είναι δοκιμασμένο. Προκειμένου η πλανητική εξουσία να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες, πρέπει να γνωρίζει τα πάντα για εμάς.

Από το αρχείο της NSA

Η National Security Agency (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) των ΗΠΑ για λόγους αυτοπροστασίας δίνει συχνά παραπλανητικές πληροφορίες. Οπως σε ένα σωστό «ατύχημα» ή σε μια -συνήθως κρατική- τρομοκρατική ενέργεια. Πέρα από τις εναλλακτικές λύσεις διαφυγής και τις εφεδρείες, θα πρέπει να υπάρχουν και μερικοί μάρτυρες για να παραπλανήσουν τις έρευνες.

Μετά τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, το Κογκρέσο πέρασε νόμους, ώστε να μην χρειάζονται πλέον χρονοβόρες συζητήσεις για να μπορούν να μπουν στο σπίτι σου. Το κυριότερο, οι ΗΠΑ πίεσαν τις εθνικές «τοπικές» κυβερνήσεις να συνεργασθούν. Ο πλανήτης είναι ελεγχόμενος. Το επόμενο στάδιο είναι η χαρτογράφηση του Διαστήματος. Μόνο αφελείς μπορεί να αναρωτιούνται τι συνέβη στο Μαλαισιανό αεροσκάφος ή τι συνέβη με το ελληνικό ελικόπτερο -που μπλόκαρε το ηλεκτρονικό σύστημα- πριν πέσει στα Ιμια.

Το 2013, στο Μπλάφντεϊλ της Γιούτα, ένα οχυρωμένο συγκρότημα κτηρίων με ηλεκτρονικές αποθήκες -μεγέθους 1 τρισ. τεραμπάιτ- ταξινομεί δύο εκατομμύρια συνδιαλέξεις το λεπτό και τις θέτει στη διάθεση της NSA. Ηδη από το 2008 το πρόγραμμα «Αστρικός Ανεμος», που αποκάλυψε το περιοδικό «Wired», άρχισε να παρακολουθεί 320 εκατ. κλήσεις την ημέρα. Από το αρχηγείο της NSA στο Μέριλαντ, συνδυάζοντας πληροφορίες από διάφορες βάσεις δεδομένων της υπηρεσίας, αποθηκεύονται τα πάντα στις τεράστιες αποθήκες πληροφοριών. Οταν ένα όνομα μπει στο σύστημα, όλες οι πληροφορίες γι' αυτό είναι στη διάθεση των «ερευνητών». Μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από ένα και μόνο στοιχείο, που μπορεί να μην είναι καν το όνομα του υπόπτου ή δράστη, η υπηρεσία μπορεί να γνωρίζει ποιος είναι, πού γεννήθηκε, τι συνήθειες έχει, από ποιο σχολείο αποφοίτησε και φυσικά το ποινικό του μητρώο, τη φορολογική του κατάσταση και τις τηλεφωνικές κλήσεις ή την «ηλεκτρονική ζωή του».

Αποτελεί παρωνυχίδα το αν κάποιος είναι αθώος ή αν το σύστημα έκανε κάπου λάθος. Στο Γκουαντάναμο δεν βρίσκονται απαραίτητα κατάδικοι, αλλά ύποπτοι που περιμένουν χρόνια να δικαστούν. Η νέα εποχή εξισώνει τον ύποπτο με τον ένοχο για λόγους ασφαλείας, έως ότου μια μετατεχνολογική εποχή θα επιτρέψει την προληπτική παρέμβαση στη σύλληψη των εν δυνάμει εγκληματιών, μια πρακτική που έχει αρχίσει ήδη να εφαρμόζεται εν σπέρματι και στην Ελλάδα με τις περίφημες πια προληπτικές συλλήψεις και τις μυστηριώδεις απαγωγές υπόπτων από τη CIA ανθρώπων για τους οποίους δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι ήταν, γιατί τους πήραν και τι απέγιναν.

Από καιρό πια ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα ελέγχου και καταστολής -με συνεργασία πολλών μυστικών υπηρεσιών απ' όλο τον κόσμο, παραγκωνίζοντας τη Δικαιοσύνη, ακόμα και την κυβερνητική εξουσία- βασίζεται στην πρόληψη με βάση τις πληροφορίες. Το νέο κράτος, απαλλαγμένο από τις «εμμονές» περί ατομικών ελευθεριών, προτάσσει όλο και πιο πολύ το «συλλογικό συμφέρον». Ο πολίτης, όταν περνά από έλεγχο στο αεροδρόμιο, είναι ύποπτος. Με τη «θέλησή του». Τα «μέτρα ασφαλείας» μαζί με άλλα, όπως π.χ. η απαγόρευση του καπνίσματος για λόγους υγείας, έχουν ένα πολιτικό αποτέλεσμα. Το κράτος-πατέρας ή «Μεγάλος Αδελφός» αντιμετωπίζει τον πολίτη ως ανώριμο υπήκοο υπό κηδεμονία.

Οταν διαπιστώθηκε ότι ανάμεσα σ' αυτούς που παρακολουθούνται είναι η Greenpeace και η Διεθνής Αμνηστία, μια ομάδα ακτιβιστών καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Παρεμβολών στο Εσελον. Είναι η 21η Οκτωβρίου. Την πρώτη φορά οι ακτιβιστές αντάλλασσαν μηνύματα με λέξεις-κλειδιά, π.χ. Ομπάμα, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, NASA, όπλο, πιστόλι, καλάσνικοφ, Στέιτ Ντιπάρμεντ κ.λπ. Υστερα από ένα χρόνο ερευνών, το 2001, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια έκθεση 138 σελίδων διαπίστωσε ότι το Εσελον πράγματι υπήρχε! Οταν οι Ευρωπαίοι ζήτησαν να δουν εγκαταστάσεις του συστήματος, οι επικεφαλής της CIA και της NSA τους το απαγόρευσαν.

Αν και η Ευρωπαϊκή Αρχή Προστασίας των Δεδομένων είχε αντιρρήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε το 2005 να καταγράφονται από όλες τις εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, και να κρατείται αρχείο μέχρι 48 μήνες, οι τηλεφωνικές συνομιλίες, ο αριθμός τηλεφώνου και συσκευής, οι διευθύνσεις Ιντερνετ και το όνομα του χρήστη.

Οι τρομοκράτες και οι ληστές εντοπίζονται εύκολα και η ηλεκτρονική αστυνομία εντοπίζει διαρκώς διακινητές πορνογραφικού υλικού. Από την άλλη πλευρά, μόνο ένας αφελής θα πιστέψει πως οι Αρχές έχουν στα χέρια τους μόνο τις νόμιμες παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Ή πως οι τρομοκράτες και ληστές στο μέλλον θα χρησιμοποιούν τέτοια μέσα επικοινωνίας και θα κυκλοφορούν με τσιπάκια όπως οι επιτηρούμενες αγελάδες. Το ενδεχόμενο μιας ιδιωτικής και μάλιστα παγκόσμιας αστυνομίας είναι ορατό, αν δεν υπάρχει ήδη.

Ο καθηγητής Κρυπτογραφίας του ΜΙΤ, Phil Zimmerman, έχει παρατηρήσει πως στο τέλος του δρόμου για την προστασία του κράτους από τις «ατομικές ελευθερίες» η μάχη μεταξύ εγκλήματος και κράτους, απλώς θα περάσει σε ένα άλλο επίπεδο και το θύμα θα είναι ο απλός πολίτης:

«Αν η ιδιωτική ελευθερία γίνει παράνομη, τότε μόνο αυτοί που κινούνται εκτός νόμου θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε σαν ατομικό δικαίωμα. Οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τα καλύτερα προγράμματα κρυπτογραφίας. Το ίδιο και το οργανωμένο έγκλημα, οι στρατιωτικοί και οι μεγάλες εταιρείες. Μονάχα οι απλοί πολίτες και οι πολιτικές-κοινωνικές οργανώσεις δεν έχουν ασφαλείς επικοινωνίες».

«Το περιεχόμενο των e-mails είναι ακριβώς όπως τα εσώρουχα στο συρτάρι σας, ερωτικά γράμματα, λογαριασμοί, ταξιδιωτικά σχέδια και άλλα προσωπικά στοιχεία» θα γράψει το «ΤΙΜΕ». «Μόνο που με την επιτήρηση από το Διαδίκτυο, ποτέ δεν ξέρουμε πότε και αν μπήκε η αστυνομία στο σπίτι μας και δεν μπορούμε να το αποδείξουμε». Φυσικά, όπως θα πει η αστυνομία, αν δεν είστε παράνομος δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Αλλά τι θα συμβεί αν δεν είστε παράνομος, αλλά κάποιος κρίνει πως είστε;

Από τη γενική αρχή «καλύτερα εκατό ένοχοι ελεύθεροι παρά ένας αθώος στη φυλακή», το δυτικό νομικό και αστυνομικό σύστημα εφαρμόζει την αντίληψη «καλύτερα εκατό αθώοι στη φυλακή και εκατομμύρια ύποπτοι, παρά ένας ένοχος ελεύθερος». Ολο το αξιακό σύστημα της «δίκης» έχει καταρρεύσει. Τα μέσα ενημέρωσης που δικάζουν και καταδικάζουν δεν ενδιαφέρονται για αθώους, αλλά για ενόχους, υπόπτους και «αδίστακτους κακοποιούς». Το τι είναι δημόσιος χώρος και τι ιδιωτικός είναι υπό αίρεση, καθώς το σπίτι μας έπαψε να είναι άσυλο. Οι διωκτικές αρχές δεν χρειάζεται καν να παραβιάσουν τις πόρτες. Δεν είμαστε βέβαια όλοι ένοχοι, αλλά ύποπτοι.

Η συζήτηση για τη μυθοποίηση της αδιάψευστης μαρτυρίας μιας κάμερας ή του DNA δεν έχει αρχίσει ακόμα. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει γνωμοδοτήσει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τήρηση για απεριόριστο χρονικό διάστημα των γενετικών αποτυπωμάτων ούτε για τους καταδικασθέντες. Παρ' ότι θεωρητικά η λειτουργία τράπεζας DNA, χωρίς την εποπτεία της ανεξάρτητης αρχής, είναι αντισυνταγματική, η αστυνομία στις Σκουριές κάνει «τυφλές προσαγωγές» για να πάρει βίαια DNA από «υπόπτους». Ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης αποφάνθηκε ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα να λαμβάνει δείγμα γενετικού υλικού υπόπτων, χωρίς τη θέλησή τους.

Μέσα σε λίγα χρόνια οι κάμερες νομιμοποιήθηκαν. Οι «κοριοί» είναι μάρτυρες. Τα μικρόφωνα, οι πομποί είναι οι νέοι θεοί της πρώην «ακροαματικής» διαδικασίας. Μπορεί και οι ψευδομάρτυρες που δεν χρειάζεται να ορκιστούν στο «ιερό ευαγγέλιο». Είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες της επίσης «ιερής» τεχνολογίας. Χάρη στις αποκαλύψεις από έγγραφα μυστικών υπηρεσιών ή δημοσιεύματα ξέρουμε πια τι σημαίνει το πρότζεκτ «Κυριαρχία του Διαδικτύου» -που αποκάλυψε ο Σνόουντεν- ή «Τέμπορα» που αποκάλυψε ο «Guardian». Η επόμενη φάση της παγκόσμιας οργανωμένης κοινωνίας της πληροφορίας είναι όχι να καταστέλλει, αλλά να προλαμβάνει το έγκλημα ή την εξέγερση, από «εν δυνάμει εγκληματίες»!

Τα καλώδια που μεταφέρουν gigabytes πληροφοριών για e-mails, ιστοσελίδες, μηνύματα και τηλέφωνα, έγιναν ορατά. Η παρακολούθηση του Ιντερνετ γίνεται από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου στην Κύπρο. Οι βρετανικές βάσεις φαίνονται στο Google Earth. Είναι μια συστάδα κτηρίων, πολλά δορυφορικά πιάτα και ένα μεγάλο σύστημα κεραιών. Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί τις επικοινωνίες σε 195 χώρες και τοποθεσίες. Μία από αυτές είναι η Ελλάδα. Πιθανόν να πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο τρόπο παρακολούθησης, όσο κι ο χαφιές με την εφημερίδα. Οι νέες έρευνες αφορούν τεχνολογία με παλμούς, βιομετρικές ταυτότητες, κατασκόπους εγκεφάλου και τράπεζες πληροφοριών που μπορεί να λειτουργήσουν προληπτικά, ακόμα και «διαπαιδαγωγικά».

Η BND απασχολεί 6.500 άτομα και ξόδεψε 500 εκατ. ευρώ μόνο το 2012 για να συλλέξει πληροφορίες για «απειλές κατά της δημόσιας τάξης». Ο κόμβος για τον έλεγχο των δεδομένων, η DE-CIX, βρίσκεται στη Φρανκφούρτη. Μέσω αυτού -του μεγαλύτερου στην Ευρώπη- η BND με ειδικά γραφεία ελέγχει e-mails, τηλεφωνήματα, Skype συνομιλίες και μηνύματα κειμένου που ρέουν από περιοχές, όπως η Ρωσία, η Σομαλία, χώρες της Μέσης Ανατολής, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία της Γεμμανίας συλλέγει νόμιμα, αλλά κρυφά, με τη χρήση εξειδικευμένου λογισμικού -«Bundestrojaner» ή Federal Trojan Horses- που μοιράζεται με αμερικάνικες και άλλες υπηρεσίες που μπορεί να έχουν ονόματα όπως «Τα Πέντε Μάτια». Φυσικά δεν μοιράζονται τα πάντα, κι όπως έδειξε το πρόσφατο περιστατικό με την παρακολούθηση του κινητού της Μέρκελ, οι Σύμμαχοι όταν δεν παρακολουθούν τον πλανήτη, υποκλέπτουν ο ένας τις συνομιλίες του άλλου.

Η παρακολούθηση Καραμανλή - Μεντβιέντεφ

Τον Απρίλιο του 2009, Αμερικανοί πράκτορες που είχαν εγκατασταθεί στη Βρετανία ήξεραν τα πάντα για τις απόρρητες συνομιλίες του τότε προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Οι πράκτορες μετείχαν στη σύνοδο των G20 στο Λονδίνο και είχαν φτιάξει ένα «ίντερνετ καφέ» μαϊμού.

Το 2008, πράκτορες της FSB αποκαλύπτουν ότι ο Ελληνας τότε πρωθυπουργός παρακολουθείται και από τους ίδιους όταν τον προειδοποιούν για το σχέδιο δολοφονίας του στη Νέα Μάκρη. Οι συνομιλίες του Κώστα Καραμανλή με τον Πούτιν και τον Βούλγαρο πρόεδρο Γκεόργκι Παρβάνοφ για θέματα ενεργειακής συνεργασίας, μάλλον γινόταν σε διεθνή ακρόαση. Ή τουλάχιστον σε τριεθνή.

Οι πράκτορες είχαν τον ίδιο εξοπλισμό με αυτόν του «ίντερνετ καφέ» μαϊμού. Οι Ρώσοι προφανώς είχαν καταφύγει στην τεχνική «κοριός πάνω στον κοριό». Κι έτσι εντόπισαν δύο μυστηριώδεις πράκτορες που επιχείρησαν να συλλάβουν, αλλά εκείνοι διέφυγαν. Είχαν μαζί τους ένα τηλεχειριστήριο κι έναν χάρτη, γεγονός που δημιούργησε το σενάριο για απόπειρα δολοφονίας του Καραμανλή.

Το 2010, επί υπουργίας του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπίας» κατά παντός υπευθύνου.

Ενα κινητό που εντοπίστηκε ότι έκανε παρακολουθήσεις αγοράστηκε από ξένη πρεσβεία από την Ακτή Μιαούλη του Πειραιά. Η κάρτα SIM με άλλες τρεις αγοράστηκε με ψευδή στοιχεία. Η Τρίτη Διεύθυνση Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ ερεύνησε το θέμα και προσπάθησε από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος να εντοπίσει αυτό το πρόσωπο. Αλλά εκείνο συμπεριφέρθηκε σαν να γνώρισε την ύπαρξη των καμερών ασφαλείας. Το πρόσωπό του δεν αναγνωρίστηκε, αφού δεν κοίταξε ποτέ την κάμερα, σαν να γνώριζε πού βρισκόταν.

Το σχέδιο «Πυθία» με στόχο τον Καραμανλή δεν είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τα έγγραφα της ΕΥΠ που βρίσκονται στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης μιλούν για «άγνωστα κέντρα» και «σχέδια αποσταθεροποίησης» της χώρας με στόχο τον Ελληνα πρωθυπουργό που ήταν σε «διακριτική παρακολούθηση» αλλά στενή.

Οπως σε όλα τα αστυνομικά και κατασκοπευτικά έργα, πρέπει να εξετασθούν τόσο η «μπλόφα» όσο και το ενδεχόμενο να οργανώθηκε μια απόπειρα για να αποδοθεί σε άλλους. Αλλά είναι βέβαιο πως οι στενές σχέσεις Αθήνας-Μόσχας απετράπησαν. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ουσιαστικά παραιτήθηκε, πηγαίνοντας για εκλογές.

Φαίνεται πως όλα συνδέονται σε ένα σενάριο συνωμοσίας που είναι αληθινό. Η παρακολούθηση του Ρώσου πρωθυπουργού, οι πράκτορες στη Νέα Μάκρη, ακόμα και η δολοφονία ή αυτοκτονία του στελέχους εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Μερικοί πιο ευφάνταστοι θα δουν πως οι πτώσεις αεροπλάνων γίνονται σε περιοχές με ραντάρ. Κι άλλοι, πως όλα αυτά είναι θεωρίες για να μας τρομάξουν.

Δεν μας ψεκάζουν -όχι όλους τουλάχιστον- αλλά μας παρακολουθούν. Κάθε μέρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Social Media
Χάκερ
Πληροφορική και διαδίκτυο
Φάκελος
Προσωπικά δεδομένα
Παρακολουθήσεις/Υποκλοπές
Υπόθεση υποκλοπών
Κύριο θέμα
Πόσα ξέρω για σένα!