Έντυπη Έκδοση

ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΙΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΕΡΡΩΝ & Β. ΕΛΛΑΔΑΣ

VOREIA και απαστερίωτη

Η εταιρεία επένδυσε σε έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συναντάται πρώτη φορά σε ελληνικό μικροζυθοποιείο μέχρι σήμερα

ΣΕ ΑΥΤΟ το φύλλο η Γωνιά της Μπίρας ταξιδεύει προς την Κεντρική Μακεδονία, στις Σέρρες. Με την πρώτη μικροζυθοποιία του Βορρά -όπως αυτοδιαφημίζονται οι ιδρυτές της- να είναι γεγονός και να ακούει στο όνομα «Siris MicroBrew-ery» με έδρα στις Σέρρες.

Με όπλα το μεράκι και την αγάπη για τον πλούσιο κόσμο της μπίρας η Μικροζυθοποιία Σερρών & Β. Ελλάδος επένδυσε σε έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συναντάται πρώτη φορά σε ελληνικό μικροζυθοποιείο μέχρι σήμερα και ξεκίνησε την παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2014. Από τον Μάρτιο άρχισε η διανομή των δύο ετικετών της μπίρας Voreia, ενώ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα δύο σήματα κατέκτησαν την αγορά από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη. Αμεσα, μάλιστα, ενώ φιλοδοξία είναι και οι πρώτες εξαγωγές.

Η φιλοσοφία της σερραϊκής μικροζυθοποιίας εστιάζει στην παραγωγή φρέσκιας, απαστερίωτης μπίρας υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, με χρήση αποκλειστικά αγνών υλικών και με άξονα τη μικρή παραγωγή και όχι τη μαζικότητα. Ετσι, παράγει και προσφέρει μπίρες υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας που διακρίνονται για τα υπέροχα αρώματα και την ισορροπημένη τους γεύση.

Οι πρώτες συνταγές της Voreia αφορούν σε μία Pilsner και σε μία Ι.Ρ.Α., μπίρες με αυθεντικό χαρακτήρα και ιδιαίτερη ταυτότητα που επάξια προστέθηκαν στον ελληνικό γαστρονομικό χάρτη, ενώ ήδη προγραμματίζεται η παραγωγή και τρίτης ετικέτας μέσα στο τρέχον έτος.

Η Voreia Pilsner, μια ιδιαίτερη pilsner με χαρακτηριστικά american pilsner, διακριτική πικράδα, αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών και πολύ ευχάριστη επίγευση, διακρίνεται για την αυθεντικότητα και την ισορροπημένη γεύση της. Το χρώμα της είναι χρυσό, σχετικά διαυγές, με αρκετά γεμάτο λευκό αφρό, το σώμα της μέτριο, ενώ τα αρώματα και η γεύση της εντείνονται, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία. Το αλκοόλ βρίσκεται στα συνηθισμένα για την κατηγορία επίπεδα, δηλαδή 5%. Πίνεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας και συνδυάζεται ιδανικά με ελαφριά κρέατα, ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή, πράσινες σαλάτες, απαλά τυριά, καθώς και φρέσκα φρούτα.

Η Voreia Ι.Ρ.Α. ανήκει σε μια ασυνήθιστη για την Ελλάδα κατηγορία. Μια μπίρα με γενναίες προσθήκες αμερικανικού λυκίσκου και τρία είδη βύνης, αρώματα εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, κεχριμπαρένιο χρώμα, μεγάλης διάρκειας επίγευση και 7° βαθμούς αλκοόλ που κρύβονται καλά πίσω από τα αρώματά της. Η γεύση της, μάλλον γλυκόπικρη, με την καραμέλα, που προέρχεται από τη βύνη, να μπλέκεται σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι με τους λυκίσκους και μαζί να δημιουργούν ένα όμορφο, αρμονικό αποτέλεσμα. Επίσης, καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία της μπίρας, η αίσθησή της στο στόμα γίνεται πιο βελούδινη, ενώ το σώμα της γίνεται αναλογικά πιο πυκνό και διακρίνεται και μια ιδέα από grape-fruit. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ποτό που συνδυάζεται ιδανικά με διάφορα κρεατικά όπως μοσχάρι ή αρνί, με πικάντικα φαγητά που περιέχουν κάρι ή τσίλι και έντονα τυριά. Αν πάλι είστε φίλος των γλυκών, μη χάσετε την ευκαιρία να την απολαύσετε με ένα γλυκό σοκολάτας ή καραμέλας ή ακόμη και με μια λαχταριστή creme brulee!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρηματικότητα
Επιχειρήσεις