Ηλεκτρονική Έκδοση

Αμπελόκηποι: Συγκέντρωση κατοίκων για το οικόπεδο της ΔΕΗ

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 6μμ στο πάρκο ΚΑΠΑΨ

Μέτωπο φορέων έχει δημιουργηθεί στους Αμπελόκηπους, καθώς η τύχη οικοπέδου της ΔΕΗ, σε σχέση με τη χρήση για την οποία θα αξιοποιηθεί, προβληματίζει τους κατοίκους.

Με στόχο την καλύτερη και πιο λειτουργική για την περιοχή και τους κατοίκους της, αξιοποιήση του οικοπέδου, το συντονιστικό φορέων Αμπελοκήπων, καλεί τους κατοίκους σε συζήτηση την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στις 6 μμ στό πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα).

Οι φορείς που συνυπογράφουν το κάλεσμα αναφέρουν ότι: "Το οικόπεδο της ΔΕΗ επί της οδού Λάμψα κινδυνεύει να χαθεί οριστικά Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά. Αν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2015, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης η ΔΕΗ θα ανεγείρει μεγαθήριο κάλυψης εδάφους 4,5 στρεμ. ύψους 28 μμ με δυο υπόγεια γκαράζ, βυθίζοντας στην υποβάθμιση την περιοχή μας.

Θυμίζουμε ότι αυτό που κατοχυρώσαμε με τους μακρόχρονους αγώνες μας μέχρι τώρα έστω σε επίπεδο σχεδιασμού (χαρακτηρισμός χώρου με το ΦΕΚ 30/1/2013) είναι

1) Τα 6 στρέμματα να αξιοποιηθούν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) ώστε να επαναλειτουργήσει το 58ο Γυμνάσιο-Λύκειο (στεγαζόταν στο Βαρβάκειο), του οποίου η διακοπή λειτουργίας εδώ και κάποια χρόνια, αναγκάζει πολλούς μαθητές (ιδιαίτερα από το 107 Δημοτικό), να πηγαίνουν σε σχολεία πολύ μακριά από το σπίτι τους, ενώ παράλληλα δημιουργεί συνθήκες συμφόρησης στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής.

2) Τα υπόλοιπα 3 στρέμματα να αξιοποιηθούν ως χώρος πρασίνου από το Δήμο Αθηναίων σύμφωνα με την υπ' αρ. 2052/19-11-2007 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία δυστυχώς μέχρι σήμερα έχει μείνει στα χαρτιά. Απαιτούμε από τον ΟΣΚ και τον Δήμο Αθηναίων, να ολοκληρώσουν άμεσα τη διαδικασία απαλλοτρίωσης".

Συνεχίζοντας στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνουν: "Πολλοί από μας, πνιγμένοι στα προβλήματα που σώρευσαν στην πλάτη μας η οικονομική κρίση, οι κυβερνητικές πολιτικές και τα μνημόνια (μειώσεις μισθών-συντάξεων, υπέρογκη φορολογία, ΕΝΦΙΑ, ανεργία, περικοπές σε υγεία, παιδεία και κοινωνική πρόνοια), βάζουμε πιθανόν αυτού του είδους τις διεκδικήσεις σε δεύτερη μοίρα. Όμως σε συνθήκες κρίσης πρώτα απ' όλα η ποιότητα ζωής θίγεται κατάφωρα και πολλές φορές ανεπανόρθωτα.

Ενώ αυτές οι ίδιες συνθήκες κάνουν πολύ περισσότερο από ποτέ αναγκαίες για μας τις ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες. Τίποτα δεν μας χαρίζεται, για όλα πρέπει να αγωνιστούμε. Είναι αδιέξοδο να περιοριστούμε μόνο σε διαβήματα και παραστάσεις. Όλοι μαζί κάτοικοι - γονείς - μαθητές τώρα πρέπει να δείξουμε την ενότητα, την μαχητικότητα και την αποφασιστικότητά μας να κατακτήσουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει".

 

Συμμετέχουν και συνυπογράφουν: Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων, Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων, Σύλλογος Προσωπικού Γηροκομείου Αθηνών, Ένωση Γονέων 7ης Δημοτικής Κοινότητας, Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, Σύλλογοι Γονέων 16ου Γυμνασίου, 16ου Λυκείου, 107, 104 Δημοτικών, Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Γκύζη – Γαλάτσι – Κυψέλη, Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων Αθήνας, Αθλητικός Όμιλος Πέρα Κλουμπ, Αθλητικός Όμιλος Αμπελοκήπων, Σύλλογος Κρητών Αμπελοκήπων – Ψυχικού, Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Αμπελοκήπων, Επιτροπή Αλληλεγγύης Κατοίκων

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία