Ηλεκτρονική Έκδοση

G20: Mέτρα τόνωσης της οικονομίας

Για αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης

«Θα επιφέρουν: αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία, εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας».

«Ενώ ορισμένες βασικές οικονομίες ανακάμπτουν, κάποιες άλλες αντιμετωπίζουν νέες αδυναμίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας G20, που συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας σε όλο τον κόσμο και πρωτίστως στις χώρες που ανήκουν στην ομάδα G20, αναφέρεται ότι θα επιφέρουν: - αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ - 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία - εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η αποφασιστικότητά τους να επιτύχουν «αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη, καθώς οδεύουμε προς τη σύνοδο των ηγετών» που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, τον Νοέμβριο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι νέες στρατηγικές ανάπτυξης θα οδηγήσουν στην αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, την επόμενη πενταετία.

Αυτό σημαίνει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας». Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι «θα υπάρχει καταλογισμός μέσω ελέγχου των εφαρμοσμένων πολιτικών. Το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα βοηθήσουν σημαντικά στη διαδικασία αυτή».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Παγκόσμια οικονομία