Ηλεκτρονική Έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία που υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας»

Για επιχείρηση δέσμευσης της χώρας με διαιώνιση του μνημονίου, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, και υπογραμμίζει πως δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της.

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού  περί εξόδου της χώρας από το μνημόνιο, όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως η κυβέρνηση βγήκε από την τελευταία συζήτηση στη Βουλή χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, «πολιτικά, , απομονωμένη και αποδυναμωμένη».

«Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές αμφισβήτησης των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, μέσω της πρότασης για  κυβέρνηση ειδικού σκοπού» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
«Αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη  τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το  “ελληνικό  χρέος είναι βιώσιμο”;» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται: «Αλήθεια,  τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς,  όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;».
 
Στο σημείο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει ότι ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει  την χώρα με διαιώνιση του μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας «προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης» 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ