Έντυπη Έκδοση

Κουβέλης: Δεν θα γίνουμε παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ, πάμε για επανεκκίνηση

Ο Φ. Κουβέλης δηλώνει ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η Κοινοβουλευτική Ομάδα προσβλέπει σε αυτόνομο ρόλο, αμφισβητώντας εκ νέου τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Σε δείπνο, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο σπίτι της Μαρίας Ρεπούση, το «μενού» περιελάμβανε και τον Φ. Κουβέλη. Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το συνέδριο, όπου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα ζήτησε την αποχώρησή του, οι βουλευτές προετοιμάζονται για να κατοχυρώσουν ένα βαθμό αυτονομίας στις κινήσεις τους.

Οι Γ. Πανούσης και Γ. Κυρίτσης φέρονται ότι τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά δεν βρήκαν ένθερμους υποστηρικτές. Προετοιμάζεται, πάντως, νέα συνάντηση με τον Φ. Κουβέλη και προσβλέπουν σε άλλη σχέση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με τα κομματικά όργανα.

«Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ τη συνέχουν ουσιαστικά οι συλλογικές μας αποφάσεις και η κοινή μας θέληση να υπερασπισθούμε την πολιτική του κόμματός μας», δήλωσε χθες ο κ. Κουβέλης σε συνέντευξή του («Πρώτο Θέμα»). «Οι κοινές μας αποφάσεις και η κοινή μας θέληση για τη ΔΗΜΑΡ μάς συνέχουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επανεκλογή του στο συνέδριο είναι για τον ίδιο «εντολή ενότητας και επανεκκίνησης του κόμματος». Σε άλλη συνέντευξη και σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τους βουλευτές του κόμματος, απάντησε ότι «είναι στέρεα και συντροφική» («Αγγελιοφόρος»).

Την ίδια ώρα, η βουλευτής Νίκη Φούντα, που δεν παρέστη στο συνέδριο, διαφοροποιείται από την επίσημη γραμμή και δήλωσε στην «Ε» ότι η ίδια θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα πρέπει επιτέλους να διαχωριστεί η εκλογή του πρώτου πολίτη της χώρας από τη διεξαγωγή ή όχι εκλογών», σημείωσε.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουβέλης επεσήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ «δεν κινδυνεύει και δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ» και πως τα δύο κόμματα εξακολουθούν να χωρίζουν πολλά. «Εξακολουθεί να είναι ανθεκτικό το νήμα που συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με μια παράδοση αριστερού δογματισμού ή ανεφάρμοστων πολιτικών», διαπίστωσε και επανέλαβε ότι «η πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη». Τάχθηκε υπέρ μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και σημείωσε ότι το κόμμα του διεκδικεί το ρόλο εκείνου που «θα συμβάλει στην πολιτική αλλαγή με ευθύνη». Επί του παρόντος, το κόμμα και οι βουλευτές του θα πρέπει να βρουν ένα κοινό βηματισμό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΗΜΑΡ