Έντυπη Έκδοση

Μάχη με το σταυρό για την επιβίωση

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, οι κινήσεις αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν σε μεγάλο βαθμό προσωπική διάσταση, καθώς βουλευτές έχουν το άγχος της επανεκλογής τους και προσπαθούν να βρουν δικό τους πολιτικό στίγμα για να διασωθούν.

Οι πληροφορίες θέλουν τον εκνευρισμό στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και σε μια παρασκηνιακή συζήτηση, που έχει ανοίξει για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων εν όψει πρόωρων εκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις που αναπτύσσονται σ' αυτό το πλαίσιο για να αφαιρέσει κομματικά ερείσματα από ενοχλητικές -για τον ίδιο- φωνές.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάγνωση, οι κινήσεις Χρυσοχοΐδη αποδίδονται στο γεγονός ότι πολιτεύεται στη Β' Αθήνας, όπου είναι αμφίβολο αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει και πάλι να εκλέξει 3 βουλευτές. Στην ίδια περιφέρεια εκλέγονται οι Απ. Κακλαμάνης και Α. Λοβέρδος, ενώ πληροφορίες θέλουν να κατέρχονται εκεί υποψήφιοι και η Φ. Γεννηματά και ο Πύρρος Δήμας.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στην Α' Αθήνας, όπου εκλέγεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, και η Περιφέρεια Αττικής, καθώς για τον Ευάγ. Βενιζέλο μπαίνει το δίλημμα τι θα κάνει με στελέχη που τον στηρίζουν και δεν είναι βέβαιο αν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν στις περιφέρειές τους, όπως π.χ. ο Γιάννης Μανιάτης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε Αργολίδα και Αρκαδία αντίστοιχα. Θα κάνει μετεγγραφές στην Αθήνα ή θα τους δώσει εντολή να δώσουν τη μάχη στις περιφέρειές τους;

Από την άλλη, θέση μάχης παίρνουν και οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, διακινούνται πληροφορίες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να επιθυμεί υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Θ.Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Τον απειλεί η αμφισβήτηση