Ηλεκτρονική Έκδοση

Νοσηλεύτρια στο Τέξας προσβλήθηκε από τον Έμπολα

Να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ασφαλείας ζητά ο Μπαράκ Ομπάμα από τις ομοσπονδιακές αρχές μετά την είδηση για νέο κρούσμα του Έμπολα, μια νοσηλεύτρια στο Τέξας η οποία προσβλήθηκε από τον ιό ενώ φρόντιζε τον Λιβεριανό ασθενή, ο οποίος κατέληξε την περασμένη εβδομάδα. Εκφράζονται ανησυχίες ότι ίσως έχουν προσβληθεί και άλλα μέλη του προσωπικού που ήρθαν σε επαφή με τη νοσηλεύτρια. Εν τω μεταξύ, ασθενής στη Μασαχουσέτη που επέστρεψε πρόσφατα από τη Λιβερία και εμφάνισε συμπτώματα του Έμπολα, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βοστόνης για παρακολούθηση.

Η νοσηλεύτρια στο Τέξας είναι ο πρώτος ασθενής που προσβλήθηκε από τον ιό σε αμερικανικό έδαφος και το κρούσμα έχει αυξήσει τις ανησυχίες για το πώς παραβιάστηκαν οι ιατρικές οδηγίες, που είχαν δοθεί με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.Η διοίκηση του Νοσοκομείου Texas Health Presbyterian Hospital στο Ντάλας έχει ήδη δεχθεί επικρίσεις σχετικά με τον χειρισμό της κατάστασης.

Όπως δήλωσαν υπάλληλοι του νοσοκομείου, η νοσηλεύτρια φορούσε προστατευτικό εξοπλισμό και για το λόγο αυτό εκφράζονται φόβοι ότι ίσως έχουν μολυνθεί και άλλοι υπάλληλοι που ήρθαν σε επαφή με εκείνη. Μέχρι στιγμής πάντως κανένα από το προσωπικό 10 ατόμων που είχαν στενή επαφή με τον Ντάνκαν ή οι 38 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα.

Η γυναίκα είχε στενή και καθημερινή επαφή με τον Λιβεριανό Τόμας Έρικ Ντάνκαν κατά τη διάρκεια της 11μερης νοσηλείας του. Ο ασθενής κατέληξε την περασμένη Τετάρτη όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα είναι το χειρότερα στα χρονικά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 4.000 θάνατοι, κυρίως στις χώρες της Δυτικής Αφρικής, Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε.

Στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, το αεροδρόμιο J. F. Kennedy της Νέας Υόρκης ξεκίνησε το Σάββατο την εφαρμογή νέων μέτρων ασφαλείας, ιδιαίτερα σε ταξιδιώτες που εισέρχονται στις ΗΠΑ από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής, οι οποίες έχουν πληγεί από τη νόσο.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση