Έντυπη Έκδοση

15.000 πρωτοετείς στη σειρά για μετεγγραφές

Κοσμοσυρροή παρατηρείται στις γραμματείες των Πανεπιστημίων από πρωτοετείς φοιτητές που καταθέτουν αιτήσεις για μετεγγραφές. Οπως επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Ανδ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, οι αιτήσεις φοιτητών ανέρχονταν έως την Παρασκευή σε 5.538 ενώ συνολικά 10.432 είχαν λάβει κωδικό για να καταθέσουν αίτηση.

«Κάτι κοντά στο 15 χιλιάδες το καταφέρνουμε, κάτι πάνω από εκεί θέτει θέμα. Εμείς πάμε σε μία έντιμη εφαρμογή, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί, πραγματικά είναι το πιο καίριο ερώτημα, ο χρόνος που θα ολοκληρωθεί θέλουμε να είναι ο συντομότερος δυνατός, αλλά μέχρι τώρα με 1.000 μετεγγραφές, 1.200, κάνανε μέχρι τον Φεβρουάριο, Ιανουάριο για να τις απαντήσουν τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Με αυτό το κύμα των 15 χιλιάδων εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τώρα, γι' αυτό στο Υπουργείο Παιδείας κάνουν (οι φοιτητές) την αίτηση και το υπουργείο Παιδείας ταξινομεί και διοχετεύει (τις αιτήσεις) στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, για να πάρει γρήγορες απαντήσεις» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τη διαγραφή των «αιώνιων φοιτητών» από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου, συμμετείχαν σχολικοί φύλακες και καθηγητές σε διαθεσιμότητα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Παιδεία
Εκπαίδευση