Έντυπη Έκδοση

Ενας χρόνος χωρίς τον Φίλιππο Συρίγο...

Ηταν το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2013, όταν κατέβηκαν οι διακόπτες. Πρεμιέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ συμπτωματικά, όπως και χθες. Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Φίλιππος Συρίγος.

Εμβληματική μορφή όχι μόνο για την εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας, αλλά συνολικά για τον ελληνικό αθλητισμό, ο κορυφαίος δημοσιογράφος άφησε πίσω του ένα γιγάντιο ίχνος, του οποίου πασχίζουμε να φανούμε αντάξιοι, εμείς που μείναμε πίσω.

Οσοι στριμώχτηκαν άγρια από τα έργα και τις ημέρες του Φίλιππου, είπαν ότι «σίγησε η φωνή του μπάσκετ» και άλλα τέτοια ανώδυνα και γραφικά. Οι υπόλοιποι θα έχουμε να λέμε στα παιδιά μας ότι κάποτε έζησε ένας δημοσιογράφος που κολύμπησε κόντρα στο ρεύμα και δεν δίστασε να τα βάλει με πανίσχυρους, με επικίνδυνους, με αδίστακτους.

Δυστυχώς ο Φίλιππος Συρίγος έφυγε νωρίς, νικημένος από τον μοναδικό εχθρό που δεν μπορούσε να νικηθεί από την πένα του. Το λιγότερο που οφείλουμε να υποσχεθούμε, στην οικογένειά του, στο επάγγελμα που διαλέξαμε και στον ίδιο μας τον εαυτό, είναι ότι θα τιμήσουμε τη μνήμη και τη βαριά κληρονομιά του.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φίλιππος Συρίγος
Ελευθεροτυπία
Αθλητισμός