Έντυπη Έκδοση

«Χρειάζεται υπομονή και ψυχραιμία»

Πίστη, εμπιστοσύνη, ψυχραιμία, χρόνο και υπομονή. Αυτές οι λέξεις έβγαιναν χθες από τα χείλη των Ελλήνων διεθνών και, παρά την πικρή γεύση που άφησε η ισοπαλία κόντρα στη Φινλανδία καθώς η Εθνική προηγήθηκε στο σκορ και μπορούσε να επιστρέψει με τους τρεις βαθμούς στη βάση της, είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα θα αντιστρέψουν την κατάσταση.

Η πίεση στους ώμους του Κλαούντιο Ρανιέρι και των ποδοσφαιριστών είναι εμφανής, ωστόσο οι πιο παλιοί της ομάδας θεωρούν ότι «με νίκη επί των Βορειοϊρλανδών μεθαύριο (σ.σ. αύριο) στο Καραϊσκάκη και τον Νοέμβριο με τα Φερόε, παίρνουμε πάλι την κατάσταση στα χέρια μας». Το ματς με την πρωτοπόρο στη βαθμολογία του ομίλου Βόρεια Ιρλανδία «είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και ψυχολογίας» σύμφωνα με τους διεθνείς, αφού με έξι πόντους στους δύο προσεχείς αγώνες, ο Ιταλός κόουτς θα βρει το χρόνο για να μπορέσει να εργαστεί με λιγότερη πίεση προκειμένου να μάθει καλύτερα τους παίκτες και την ομάδα.

Ο Ρανιέρι είναι φανερό πως ψάχνεται, ότι τώρα μαθαίνει τους νεαρούς κυρίως παίκτες στους οποίους φαίνεται πως θέλει να στηριχτεί και ταυτόχρονα προσπαθεί να δώσει ταυτότητα αγωνιστικά στην εθνική ομάδα. «Χρειάζεται υπομονή, ψυχραιμία, χρόνος και εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα. Υπάρχει ποιότητα και θα βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι», υποστήριξαν χθες κάποιοι διεθνείς λίγη ώρα πριν μεταβούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, μη κρύβοντας επίσης την ενόχλησή τους για την έντονη κριτική που έχει ασκηθεί στην Εθνική.

«Κάνουμε μια καινούργια αρχή, με καινούργιους παίκτες που πρέπει να μπουν στο κλίμα της ομάδας και δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη. Μπορούσαμε και έπρεπε να κερδίσουμε τη Φινλανδία από τη στιγμή που μπήκαμε μπροστά στο σκορ, αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή. Το ματς ήρθε ισόπαλο, σε μία έδρα που δεν είναι εύκολη και μάλιστα είχαμε και αρκετές απουσίες. Του Κονέ, του Χολέβας, του Χριστοδουλόπουλου, του Αβραάμ. Τι κάναμε δηλαδή; Χάσαμε; Γιατί πρέπει να τα βλέπουμε όλα στραβά; Στο χέρι μας είναι να βρεθούμε στα τελικά του EURO και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό μας, για να τα καταφέρουμε», τόνισαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Αθλητικό ρεπορτάζ
Εθνική Ελλάδος
Κύριο θέμα
Καλό φρεσκάρισμα, κακό κοουτσάρισμα