Έντυπη Έκδοση

21.000 προσλήψεις εκτάκτων και μονίμων

Συνολικά 21.000 ευκαιρίες εργασίας εμφανίζονται για διορισμό στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Οπως είναι φυσικό, την πλειοψηφία αποτελούν οι συμβασιούχοι (εργασία για πέντε μήνες), που θα είναι κυρίως απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (περίπου 15.000 θέσεις) και τη μειοψηφία οι απόφοιτοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που θα αποτελέσουν μόνιμο προσωπικό σε υπουργεία και φορείς (περίπου 6.000 θέσεις).

Αναλυτικότερα:

Διαγωνισμούς για την πρόσληψη 6.080 μόνιμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων δρομολογεί η κυβέρνηση μέχρι τα τέλη του έτους. Οι προσλήψεις αφορούν προσωπικό Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ 1.223 θέσεις αφορούν στην τοποθέτηση σε κενές θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα υπουργεία, παλαιότερων επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Οι διαδικασίες των διαγωνισμών βρίσκονται στην τελική ευθεία και εντάσσονται στο σχεδιασμό των 14.047 προσλήψεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα να υλοποιηθούν εντός του 2014, εκ των οποίων βρίσκονται σε εξέλιξη 7.890 διορισμοί.

Η ελληνική κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην υλοποίηση 14.047 προσλήψεων για φέτος, εκ των οποίων οι 2.400 αφορούν υπόλοιπο προσλήψεων του έτους 2013 και 8.000 θα προέλθουν από την εφαρμογή του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση, ενώ οι υπόλοιπες 3.600 προέρχονται από την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.

Οι προσλήψεις θα γίνουν:

- Στην Υγεία 2.000 προσλήψεις.

- Στον Δημόσιο Τομέα 1.500.

- 770 παλαιοί επιτυχόντες ΑΣΕΠ.

- 600 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

- 500 ειδικοί φρουροί.

- 450 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- 260 στο Λιμενικό.

Στο μεταξύ, έως την ερχόμενη εβδομάδα (20 Οκτωβρίου) αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης, σε Δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου.

Η επιλογή των ωφελουμένων θα γίνει με σύστημα μοριοδότησης, και με συγκεκριμένα κριτήρια κατάταξης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δημόσιος Τομέας
Εργασία & Ασφάλιση
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση
Συμβασιούχοι/Προσλήψεις
Εργασιακά θέματα