Έντυπη Έκδοση

ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Γίνε διατροφολόγος μέσω Ιντερνετ

Η ΙΔΕΑ: Δημιουργήστε ένα website (portal) όπου ο κάθε χρήστης «στεγάζει» το διατροφικό του προφίλ και βρίσκει βοήθεια και λύσεις στα διατροφικά θέματα που τον απασχολούν.

Μπορεί να υπολογίσει τις καθημερινές θερμιδικές του ανάγκες, όπως επίσης και το ιδανικό βάρος του σώματός του. Με βάση τις διατροφικές του προτιμήσεις (επιλέγει από μια σειρά τροφών που του προτείνει το σύστημα) δημιουργείται το καθημερινό, εβδομαδιαίο, μηνιαίο ή ετήσιο διατροφικό του πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες καθενός ξεχωριστά. Το portal γίνεται σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων, αλλά και πωλήσεων ειδών υγιεινής διατροφής, βιολογικών προϊόντων, βιβλίων σχετικών, φυσικών καλλυντικών, οικιακών σκευών κ.τ.λ. Παράλληλα ο χρήστης δέχεται email για τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται να ακολουθήσει με ηλεκτρονικό σύστημα επιβράβευσης, ώστε σταδιακά να επιτύχει τους στόχους διατροφής και υγείας που έχει θέσει.

Προϋποθέσεις:

1 Ενα πολύ λειτουργικό και εύχρηστο ηλεκτρονικό site που να καταγράφει το διατροφικό προφίλ και τα χαρακτηριστικά του σωματότυπου του κάθε χρήστη, για να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση και να αυτοματοποιεί τις διεργασίες. Παράλληλα, λειτουργία ψηφιακού εκθετηρίου συναφών προϊόντων και e-shop (8.700 ευρώ).

2 Εξειδικευμένο λογισμικό για την καταγραφή των αναγκαίων χαρακτηριστικών των χρηστών. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η καταγραφή των φαγητών, των τροφών κ.ά. Δυνατότητα δημιουργίας εξατομικευμένου προγράμματος και της σχετικής αυτοπαρακολούθησης. Τις πληροφορίες αυτές λαμβάνει σε σταθερή ροή ο χρήστης του portal (11.600 ευρώ).

3 Κατοχύρωση ονομασίας στο Ιντερνετ (42 ευρώ).

4 Εναρξη στην Εφορία, δήλωση για υπηρεσίες στο Ιντερνετ (200 ευρώ).

5 Διασφαλίστε πληρωμές μέσω Ιντερνετ στο Website σας (paypal, visa, mastercard κ.ά.) (100 ευρώ).

6 Γρήγορη και αποτελεσματική σύνδεση Ιντερνετ (50 ευρώ/δίμηνο) και φιλοξενία των δεδομένων σε τουλάχιστον δύο servers για κάθε ενδεχόμενο.

7 Δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ίσως κάποιο notebook (1.800 ευρώ).

8 Διαφήμιση-προβολή (800 ευρώ).

ΣΥΝΟΛΟ: 23.242 ευρώ

Ποιος μπορεί να σας χρηματοδοτήσει:

1 Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα

2 Προγράμματα ΕΣΠΑ για Επιχειρήσεις

Τα «κλειδιά» της επιτυχίας

* Η πελατεία-στόχος (target group) είναι λίγο-πολύ όλοι οι καταναλωτές.

* Κάντε την ανάλογη στοχευμένη διαφήμιση (facebook, googleadwords κ.ά.).

* Δώστε κίνητρα για συστάσεις (bonus system) και να καταγράφετε την ικανοποίηση των πελατών σας καθώς και τα σχόλια για βελτίωση.

* Κατασκευάστε ένα παιχνίδι διατροφικής επαγρύπνησης, ώστε να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και να ελκύει όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα στο site.

* Αξιοποιήστε οικονομίες κλίμακος και με υπομονή δημιουργήστε μια μεγάλη βάση χρηστών που θα είναι και η δύναμή σας. Αναπτύξτε συνεργασίες με άλλες ιστοσελίδες για να έχετε αμοιβαία οφέλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασία & Ασφάλιση
Επιχειρηματικότητα
Καινοτομίες/Ιδέες
Εργασιακά θέματα
Πληροφορική και διαδίκτυο