Έντυπη Έκδοση

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Φεύγει ο Παναγιωτόπουλος, έρχεται ο Σεφερλής

Καμιά φορά και στην τηλεοπτική αγορά ταιριάζει γάντι ο μύθος με το βοσκό και το λύκο... Εκείνος όπου ο βοσκός κοροϊδεύει πολλές φορές για τον ερχομό του λύκου κι όταν εκείνος έρχεται πραγματικά, δεν τον πιστεύει κανείς. Κάπως έτσι συνέβη και με την πυραμίδα της ενημέρωσης στο MEGA. Πόσα χρόνια δεν ακούγαμε διάφορες φήμες περί απομάκρυνσης του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστου Παναγιωτόπουλου και ολικής επαναφοράς του συγκεκριμένου.

Για «άθλιους παπαγάλους» και «βρόμικο πόλεμο» κάνει λόγο ο Παναγιωτόπουλος Για «άθλιους παπαγάλους» και «βρόμικο πόλεμο» κάνει λόγο ο Παναγιωτόπουλος Και τελικά, έπειτα από φήμες και σενάρια απομάκρυνσης που έσκαγαν πυκνά και τακτικά τις τελευταίες σεζόν, αυτό συνέβη με συνοπτικές διαδικασίες την Παρασκευή το πρωί. Και μάλιστα με την επίσημη βούλα του Δ.Σ. του MEGA. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της Τηλέτυπος Α.Ε. Σταύρος Ψυχάρης: Με αφορμή την αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού σταθμού αποφασίστηκε να γίνει ομόφωνα δεκτή η παραίτηση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου (την είχε υποβάλει το προηγούμενο βράδυ) από τη Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Ο νέος διευθυντής θα επιλεγεί σε προσεχές συμβούλιο. Ο Νίκος Στραβελάκης αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή Σύνταξης και θα ασκεί προσωρινά τα καθήκοντα του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης.

Μ' αυτά και μ' αυτά αναμένονται νέες επίσημες ανακοινώσεις μετά την έκτακτη γενική συνέλευση της Τηλέτυπος Α.Ε., διαχειρίστριας εταιρείας του καναλιού, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Η Τρέμη

Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες ότι τη θέση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου θα αναλάβει η πρώην κεντρική άνκοργουμαν του καναλιού Ολγα Τρέμη. Κάτι που βέβαια δεν επιβεβαίωσε η πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση, αλλά δεν αποκλείεται να επικυρωθεί στο επόμενο Δ.Σ. Και τα βασικά ερωτήματα που τίθενται, ύστερα από όλα αυτά, είναι τα εξής: Πώς θα αλλάξει η ενημερωτική φυσιογνωμία του καναλιού, που του στοίχισε την πρωτιά που με τόσο κόπο είχε κατακτήσει, με την ανακύκλωση παλιών προσώπων άρρηκτα συνυφασμένων με το «παλιό» δελτίο; Πώς θα γίνει η ανανέωση που προσδοκούν οι μέτοχοι αν δεν μπει πραγματικά νέο αίμα σε όλα τα καίρια πόστα του σταθμού της Μεσογείων;

Εκτός κι αν το νέο αέρα τον φέρει από τη... θάλασσα η Εύα Αντωνοπούλου, που λέγεται πως την τραβούν από τον ΣΚΑΪ και προαλείφεται για άνκοργουμαν του Σαββατοκύριακου.

Κι ενώ ακόμη είναι όλα ρευστά στον ενημερωτικό τομέα του MEGA, τον ψυχαγωγικό έρχεται να σώσει από σήμερα ο Μάρκος Σεφερλής. Οπως μας ενημερώνει το επίσημο δελτίο Τύπου: «Το ελληνικό πρωινό έχει Μάρκο, από σήμερα και κάθε μέρα (από Δευτέρα έως Παρασκευή), στις 10.00. Μαζί του η Ελενα Τσαβαλιά, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Χριστίνα Πολίτη και ο Στέλιος Κρητικός. Ο Ανδρέας Λαγός στη νέα κουζίνα τού "Mega με Μία" και η Βίκυ Παγιατάκη στις αστρολογικές προβλέψεις.

Σε ένα εντελώς διαφορετικό, ευέλικτο σκηνικό, ειδικά σχεδιασμένο για να υποδέχεται τις πιο απίθανες καταστάσεις, ακόμα κι όσα έχουμε συνηθίσει στις πρωινές εκπομπές (μαγειρική, μόδα, συνεντεύξεις) αποκτούν μια άλλη, ανατρεπτική διάσταση στα χέρια του Μάρκου. Η εκπομπή ξεκινά δυναμικά, με εκπλήξεις, ζωντανό κοινό και τον Χρήστο Χολίδη».

ΥΓ. Το δυναμικά και με πρώτο καλεσμένο τον Χρήστο Χολίδη είναι από μόνο του οξύμωρο. Αν το νέο πρόγραμμα του καναλιού δεν μπορούσε να εξασφαλίσει για την πρεμιέρα ένα πιο μεγάλο όνομα, τότε σίγουρα θα υπάρξει πρόβλημα...

Το σημείωμα

Αιχμές προς κάθε κατεύθυνση άφησε στο μεταξύ, μέσα από το αποχαιρετιστήριό του σημείωμα στο site του www.aixmi.gr., ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος. «Μου είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Υστερα από 11,5 χρόνια στο τιμόνι της Ενημέρωσης του Mega υπέβαλα την παραίτησή μου, για λόγους που θα αναφέρω λεπτομερώς σε επόμενο σημείωμά μου. Προς το παρόν θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους, σκηνοθέτες, παραγωγούς, τεχνικούς και οπερατέρ, για το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια. Για την προσφορά τους στο σταθμό και τη στήριξη στο πρόσωπό μου. Τα δάκρυα πολλών από αυτούς στον τελευταίο μου χαιρετισμό αποτελούν τα σημαντικότερα "γαλόνια" μου...

Μαζί χτίσαμε έναν πανίσχυρο ενημερωτικό τομέα, μαζί διαχειριστήκαμε κορυφαίες στιγμές της πολιτικής και της οικονομικής ζωής του τόπου, μαζί κερδίσαμε την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων Ελλήνων, μαζί περάσαμε φουρτούνες και φουρτούνες. Μαζί χτίσαμε και το νέο δελτίο Ειδήσεων, τη διαφορετική ενημερωτική πρόταση την οποία παρουσιάσαμε στις 29 Σεπτεμβρίου. Πρόταση που αγκάλιασαν αμέσως οι πολίτες. Εύχομαι στους αγαπημένους μου συναδέλφους καλή τύχη από δω και μπρος.

Η αξία τους είναι μεγάλη και η μαχητικότητά τους απαράμιλλη. Πιστεύω ότι θα σταθούν όρθιοι, ακόμη και αν βρεθούν απέναντι σε βρώμικο πόλεμο, σαν αυτόν που αντιμετώπισα εγώ. Αθλιοι παπαγάλοι έφτασαν στο σημείο να γράψουν (καθ' υπαγόρευσιν) ακόμη και ότι συνάντησα τον πρωθυπουργό και του ζήτησα "προστασία". Τέτοια ξεφτίλα. Πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν για όλα αυτά...».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεόραση