Έντυπη Έκδοση

Ανοιχτή συνέλευση για την ΕΡΤ3

Το αίτημά τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως μία δημόσια τηλεόραση που δεν θα χειραγωγείται από την εκάστοτε εξουσία, αλλά θα περιφρουρεί το δικαίωμα του πολίτη στην ενημέρωση, διατύπωσαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και αλληλέγγυοι στον αγώνα των απολυμένων - εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η ανοιχτή συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες. Σκοπός ήταν ο συντονισμός όλων αυτών των συλλογικοτήτων με τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τόσο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, όσο και για τη στήριξη του αγώνα τους, που συνεχίζεται 16 μήνες μετά το «μαύρο» που επέβαλε η κυβέρνηση με τον αυταρχικό τρόπο που όλοι γνωρίζουν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η κοινή ανοιχτή συνέλευση παραμένει το κυρίαρχο όργανο αποφάσεων για την πορεία της ΕΡΤ, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι στήριξης του αγώνα των εργαζομένων και της συνέχισης της λειτουργίας της ΕΡΤ σε ζητήματα όπως οι βάρδιες, η λειτουργία των κτηρίων της Λεωφόρου Στρατού και του ραδιοφωνικού σταθμού της οδού Αγγελάκη, αλλά και το άνοιγμα στην κοινωνία και η συμμετοχή της στη διαμόρφωση του προγράμματος.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και δικτύων αλληλεγγύης, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και άλλοι. Παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ, ενώ τη στήριξή τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασαν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων από την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Θέμα που τέθηκε επίσης ήταν η δημιουργία ενός νομικού προσώπου με σκοπό την προώθηση του αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ και την ενίσχυση, υλικά, ηθικά και έμπρακτα της συνέχισης της λειτουργίας της ΕΡΤ3. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στην επόμενη συνέλευση, που ορίστηκε να γίνει στις 20 Οκτωβρίου. ΣΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ-3
Τηλεόραση
TV & Media