Έντυπη Έκδοση

Ελληνικά τέρατα στο Σικάγο!

«Ελληνικά τέρατα» κατέκλυσαν το National Hellenic Museum του Σικάγου! Η έκθεση επιχειρεί «Μια Νέα Ματιά στην Ελληνική Μυθολογία» και αναμένεται να προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.

 Η έκθεση περιλαμβάνει πλάσματα εντυπωσιακού μεγέθους που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς επισκέπτες, προορισμένα να διηγηθούν με σύγχρονο τρόπο κλασικές ιστορίες της ελληνικής μυθολογίας. Η αισθητική τους είναι εμπνευσμένη από την εικονογράφηση των Ελλήνων καλλιτεχνών Beetroot για το βιβλίο «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας». Στην πραγματικότητα, η έκθεση «ζωντανεύει» το βιβλίο με τη βοήθεια της γλυπτικής, της ζωγραφικής και των οπτικοακουστικών μέσων. Σε κάθε σταθμό, ένα ολοκαίνουργιο τέρας κάνει την εμφάνισή του ως φόρος τιμής στην πόλη. Το τέρας του Σικάγου είναι η Λερναία Υδρα, που αντιπροσωπεύει την επιμονή και την πάλη για επιβίωση.

Η έκθεση έχει και εκπαιδευτική διάσταση: φιλοδοξεί να μυήσει τα παιδιά σε περισσότερα από 20 μυθολογικά πλάσματα και «να τα διδάξει σημαντικά μαθήματα για το ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις». Οι δράσεις του περιλαμβάνουν εκθέσεις που φωτίζουν διαφορετικές πτυχές της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο. ΕΥ.Β.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κι εκείνα
Εικαστικά
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι