Έντυπη Έκδοση

Ελληνες της Διασποράς στο Μέγαρο

«Η Ελλάδα παντού». Ετσι τιτλοφορείται η ενδιαφέρουσα συναυλία με έργα έξι Ελλήνων της Διασποράς, που θα δώσει σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Μέγαρο το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, υπό την μπαγκέτα του αρχιμουσικού, συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου.

 Η συναυλία αυτή ανοίγει τον κύκλο συναυλιών «Σύγχρονη Μουσική Δημιουργία» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Οι έξι αυτοί συνθέτες διαπρέπουν στο εξωτερικό: από την Κολονία, τη Νέα Ζηλανδία και το Αμστερνταμ μέχρι το Λονδίνο, το Παρίσι και τη Βοστόνη. Πρόκειται για τους: Βάσο Νικολάου («Reflexions 2»), Ασπασία Νασοπούλου («Περιβόλι»), Γιάννη Ψαθά («Matre's Dance») ο οποίος διδάσκει σύνθεση στο New Zealand School of Music, Χάρη Κίττο («Dancechase»), διδάσκοντα στο Royal College of Music, ο οποίος εμπνεύστηκε το έργο του από την ταινία «Pina» του Wim Wenders, Αλέξανδρο Μαρκέα («Variantes»), που διδάσκει στο Ανώτατο Εθνικό Ωδείο του Παρισιού αυτοσχεδιασμό και σύνθεση και εμπνεύστηκε το έργο του από τα ηχητικά σήματα των ραδιοφωνικών εκπομπών, και Παναγιώτη Λιαρόπουλο, κάτοικο Βοστόνης και καθηγητή στο Berklee College of Music και στο μουσικό τμήμα του University of Massachusetts Boston.

Τη συναυλία προλογίζει ο μουσικογράφος-κριτικός-ερευνητής, Θωμάς Ταμβάκος.

Υπεύθυνος του Ελληνικού Συγκροτήματος Σύγχρονης Μουσικής είναι ο Ιάκωβος Κονιτόπουλος. Συμμετέχουν οι: Στέλλα Τσάνη (πρώτο βιολί), Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλου (δεύτερο βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Κωστής Θέος (βιολοντσέλο), Χρήστος Κομισόπουλος (κοντραμπάσο), Ιβόνα Γκλίνκα (φλάουτο), Γιάννης Τσελίκας (όμποε), Γιάννης Σαμπροβαλάκης (κλαρινέτο), Μαξίμ Μανκόβσκι (κρουστά), Βίκυ Στυλιανού (πιάνο) και Παναγιώτης Ανδρέογλου (ακορντεόν).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Καλλιτεχνικό ρεπορτάζ
Πολιτιστικές εκδηλώσεις