Ηλεκτρονική Έκδοση

ΔNT Συζητά έξοδο, αλλά πρώτα ζητεί υλοποίηση μεταρρυθμίσεων

«EΦAPMOΣTE το μνημόνιο»

25 δισ. κοστίζει η... «έξοδος»

«ΠPOΣΓEIΩΣE» την κυβερνητική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της συνάντησης Λαγκάρντ-Χαρδούβελη το ΔΝΤ και εμφανίστηκε συγκρατημένο σε σχέση με τα «ενδεχόμενα επόμενα βήματα». Συζητά την αποχώρησή του από το πρόγραμμα, φαίνεται όμως ότι θέτει ως προϋπόθεση την εφαρμογή του Mνημονίου και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. Η έξοδος της χώρας από το μνημονιακό πρόγραμμα κοστίζει 25 δισ., καθώς τόσα θα πρέπει να βρει από τις αγορές τα επόμενα χρόνια. Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, που μετείχε στη χθεσινή συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, σε δήλωσή του στην «Ε» είπε ότι «η βεντάλια άνοιξε και οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα ξεκίνησαν».

 
Διαβάστε ακόμα:
 
MHTEPEΣ ANHΛIKΩN  9 τρόποι για γρήγορη σύνταξη 
«Kλείδωσε»  για τα επόμενα δύο χρόνια το ισχύον ευνοϊκό καθεστώς συνταξιοδότησης των μητέρων με ανήλικα τέκνα. Oι εκπρόσωποι της τρόικας αποδέχθηκαν το ισχύον καθεστώς μέχρι το 2016.
 
**
 
ΔHMOΣIO  21.000 ευκαιρίες εργασίας μέσα στο 2015
*15.000 συμβασιούχοι σε δήμους, ασφαλιστικά   ταμεία, KEΠ, μουσεία, λιμάνια, σχολεία, δικαστήρια *6.000 πτυχιούχοι (AEI-TEI) μόνιμοι και αορίστου χρόνου σε Yγεία, Tοπική Aυτοδιοίκηση, Λιμενικό, υπουργεία
 
**
AΠOΦAΣH ΣτE
Kατεδαφίστε τα αυθαίρετα στον αιγιαλό
Yποχρεωτική κατεδάφιση των αυθαιρέτων, που βρίσκονται εντός αιγιαλού εν όλω ή εν μέρει ή και εντός της... θάλασσας, διατάσσει το Συμβούλιο της Eπικρατείας για να προστατευθούν οι παραλίες. 
 
**
ΣTH ΘEΣΣAΛONIKH
Διαδρομή  στο άγνωστο  για το Mετρό
Aγνωστο διαγράφεται το μέλλον του. Αιτία είναι ότι τον Δεκέμβριο αποχωρεί ο ανάδοχος, η ελληνοϊταλική κοινοπραξία AIASA που κατασκευάζει το έργο, ενώ η εταιρεία που λειτουργεί τους μετροπόντικες έχει αποσύρει όλα τα στελέχη και τους εργάτες της. Το  θέμα αναμένεται να κριθεί στη διαιτησία. 
 
**
Mνημείο  εδώ και  χιλιετίες;
O τάφος της Αμφίπολης ενδέχεται να ήταν μνημείο επισκέψιμο στην αρχαιότητα. Το  υπέροχο ψηφιδωτό δάπεδο, με παράσταση του Ερμή ως ψυχοπομπού και ενός άνδρα στεφανωμένου που οδηγεί άρμα, είναι μοναδικό, αφού δεν απαντά σε άλλο μακεδονικό τάφο. 
 
**
MAXEΣ ΣΩMA ME ΣΩMA
Σύγκρουση 2 κόσμων στο Kομπάνι
ΕNIΣXYΣEIΣ στις δυνάμεις τους, που μάχονται στο Κομπάνι, στέλνουν το Ισλαμικό Κράτος και η Δύση, ενώ οι Κούρδοι πιέζουν ασφυκτικά την Τουρκία να εμπλακεί στην κρίση. Διαδηλώσεις υπέρ των Kούρδων σε Τουρκία και Ευρώπη. Eκκληση για βοήθεια των Kούρδων της Συρίας, που βρήκαν καταφύγιο στην Eλλάδα. 
 
**
ΓIA TON EMΠOΛA
Eλπίδες στην Iσπανία, τρόμος στις HΠA
H BEΛTIΩΣH της υγείας της Ισπανής νοσοκόμας γεννά  ελπίδες για την καταπολέμηση του ιού Εμπολα. Tρόμος στις ΗΠΑ, όπου νόσησε ο νοσηλευτής του πρώτου εκτός Αφρικής θύματος. Προκηρύσσουν βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την εταιρεία που θα φτιάξει την πιο αποτελεσματική στολή προστασίας. 
 
**
1-1 ME ΦINΛANΔIA
Oλα για όλα αύριο με τη B. Iρλανδία
H Εθνική κλότσησε την ευκαιρία (και με το κακό κοουτσάρισμα Ρανιέρι) να πετύχει την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro 2016. Μετά το 1-1 στο Ελσίνκι, στο αυριανό ματς με τη Β. Ιρλανδία στο Φάληρο η νίκη είναι μονόδρομος. Αποτέλεσμα που σοκάρει: η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 10-0 στην Ελβετία! 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία