Ηλεκτρονική Έκδοση

Βουλή: Ξεκινά η μάχη για τον προϋπολογισμό

Σε θέση μάχης μπαίνουν από σήμερα τα κόμματα στη Βουλή, καθώς ξεκινά, στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, η συζήτηση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνεδριάσεις και τα πρακτικά των συνεδριάσεων θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος, με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Οικονομικών, θα πρέπει να εισάγει τον Προϋπολογισμό του 2015 στη Βουλή 40 τουλάχιστον ημέρες προτού ξεκινήσει το νέο οικονομικό έτος.

Η μάχη αναμένεται σφοδρή καθώς πρόκειται για προϋπολογισμό λιτότητας, φοροεπιδρομής και αποεπένδυσης.

Γενικοί εισηγητές για τη συζήτηση που ξεκινά σήμερα, έχουν οριστεί οι Ανδρέας Λυκουρέντζος (ΝΔ), Ευκλείδης Τσακαλώτης (ΣΥΡΙΖΑ), Ιωάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Παναγιώταρος (Χρυσή Αυγή), Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη (ΔΗΜΑΡ), Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) και Μίμης Ανδρουλάκης (Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές). Ειδικοί εισηγητές έχουν οριστεί οι Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Δημήτρης Γελαλής (ΣΥΡΙΖΑ), Χρήστος Γκόκας (ΠΑΣΟΚ), Αρτέμιος Ματθαιόπουλος (Χρυσή Αυγή), Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ) και ο Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού ξεκινά σε μια κρίσιμη φάση για την οποία η κυβέρνηση έχει πει ότι δρομολογείται η έξοδος από το Μνημόνιο και η αποχώρηση από το καθεστώς της τρόικας. Το ενδιαφέρον λοιπόν της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή αναμένεται να επικεντρωθεί σε αυτά τα σημεία και στις ειδήσεις που θα επιφυλάσσει για τους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής το οικονομικό επιτελείο για τις κρίσιμες επαφές αυτών των ημερών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
ΚΚΕ
Υπουργείο Οικονομικών
Οικονομική κρίση
ΔΗΜΑΡ
Κρατικός προϋπολογισμός
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ