Ηλεκτρονική Έκδοση

Παπαδημούλης: Τριπλό το φιάσκο της κυβέρνησης

Για τριπλό φιάσκο της κυβέρνησης κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης: «Χθες στην Ουάσινγκτον, είχαμε ένα ακόμη φιάσκο για την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί τέλους της Τρόικα και του ΔΝΤ. Το πρώτο φιάσκο ήταν στο Παρίσι, το δεύτερο στο Βερολίνο και χθες τρίτωσε το κακό. Ενώ η προπαγάνδα Σαμαρά-Βενιζέλου λέει ότι φεύγει το ΔΝΤ και τελειώνει το Μνημόνιο, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις των Ελλήνων παραγόντων, αυτό που συζητήθηκε ήταν η «μετεξέλιξη της σχέσης τους με το ΔΝΤ». Πράγμα που σημαίνει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μένει, δε φεύγει».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, ο Δ. Παπδημούλης είπε πως «Ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για το χρέος, στις συζητήσεις αυτές, λύση για το μη βιώσιμο χρέος δεν έχει έρθει στο τραπέζι. Και ενώ ο κ.Σαμαράς εδώ και μήνες ισχυρίζεται ότι θα καταφέρει για την Ελλάδα ό,τι συνέβη με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, κάτι τέτοιο δεν συζητιέται ούτε με τους δανειστές, ούτε με το ΔΝΤ. Δεν είναι η επιτήρηση, που προβλέπουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες, είναι Μνημόνιο, με άλλη συσκευασία. Είναι παραμονή του ΔΝΤ, ως εγγυητή, με άλλο τίτλο».

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση ψηφίζει Μνημόνια που της υπαγορεύονται από τους δανειστές της, δεσμεύεται σε προαπαιτούμενα και σε χρονοδιαγράμματα που η ίδια υποστηρίζει ότι δεν είναι καλά για τη χώρα, όμως η χώρα χρειάζεται ένα ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, που θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο, μόνο που η κυβέρνηση δεν έχει στα χέρια της κάτι τέτοιο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ